aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Παιδιά, calma, το ποδόσφαιρο είναι απλό»

ΑΠΟΕΛ: «Παιδιά, calma, το ποδόσφαιρο είναι απλό»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η αλλαγή που παρουσιάζει ο ΑΠΟΕΛ και συγκεκριμένα η βελτίωσή του στον αγωνιστικό χώρο από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Πάολο Τραμετσάνι, επισημάνθηκε πλειστάκις. Για να μπορεί μία ομάδα να αναγεννηθεί -όπως συνηθίζεται να λέμε-, χρειάζεται υπομονή και ο Ιταλός τεχνικός φάνηκε πως διαθέτει αυτό το στοιχείο, σε μεγάλο μάλιστα απόθεμα.

Όταν ένας προπονητής διαθέτει δυνατούς κρίκους, απομένει να τους ενώσει έναν-έναν και να φτιάξει μία αδιάσπαστη αλυσίδα. Όχι σε ατομικό επίπεδο, αλλά και ομαδικό. Να έλθουν πιο κοντά οι παίκτες μεταξύ τους σε όλους τους τομείς και αυτό να γίνει και στο γήπεδο. Όταν μακραίνουν οι αποστάσεις και οι αλληλοκαλύψεις είναι σωστές και στη στιγμή που χρειάζονται, όλα είναι πιο καλά, όλα γίνονται πιο εύκολα.

Διαβάστε επίσης: Το… πρωτάκουστο για τον ΑΠΟΕΛ και τον Τάαμαρι στο ματς με τη Σαλαμίνα

Όταν ένας προπονητής έχει δυνατά «τραπουλόχαρτα» ή «πιόνια» (δηλαδή παίκτες), απομένει να τα αξιοποιήσει σωστά και κυρίως έξυπνα για να κερδίσει σε μία παρτίδα τράπουλας ή σκακιού. Τέτοια κάνει ο Τραμετσάνι και διαπιστώνεται πως ο ΑΠΟΕΛ άρχισε να βαδίζει στον ίσιο δρόμο. Ότι οι γαλαζοκίτρινοι επέστρεψαν στην κορυφή και την φλερτάρουν μάλιστα με σκοπό να διανυκτερεύσουν στο ρετιρέ (περιμένει τον αγώνα ΑΕΛ-Ερμής και τις εκκρεμότητες της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ), δεν είναι τυχαίο. Καθόλου τυχαίο…

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Παράδοση από ατσάλι, κέρδισε εμφαντικά και στα στατιστικά

Πλέον, οι γαλαζοκίτρινοι παρουσιάζονται αγνώριστοι με την καλή έννοια στον αγωνιστικό χώρο συγκριτικά με τις μέρες επί Μπρούνο Μπαλταζάρ. Αναγεννημένοι σήμερα, τραγικοί παλαιότερα. Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι η ομάδα η οποία θα μπει στο γήπεδο και θα πατάει τον αντίπαλό της στον λαιμό μέχρι να του βγει η ψυχή. Τουλάχιστον αυτό φανερώνει επί ημερών του Τραμετσάνι. Αλλά προς το παρών η ομάδα της πρωτεύουσας αρκεί να κάνει τα βασικά για να παίρνει τους πόντους που απαιτούνται για να παραμείνει σε τροχιά διάκρισης και διεκδίκησης του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος και 28ου στην ιστορία της.

Ποια είναι αυτά; Διαπιστώθηκαν και στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα και είναι τα εξής: Ηρεμία, χαλαρότητα, υπομονή, καθόλου κινήσεις πανικού, σωστές πάσες, ορθές τοποθετήσεις και κοντινές μπαλιές και παιχνίδι κατοχής έξω από την αντίπαλη περιοχή από τους μέσους και τους επιθετικούς. Απλά πράγματα… «Το ποδόσφαιρο είναι απλό», συνηθίζουν να λένε διαχρονικά άτομα που «έφαγαν» με το κουταλάκι τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Αυτή τη νοοτροπία επεδίωξε να φέρει μαζί του στον ΑΠΟΕΛ ο Τραμετσάνι και τα καταφέρνει αρκετά καλά έως τώρα.

Βεβαίως, για να καταλήγουμε, τα απλά πράγματα πολλές φορές θεωρούνται και τα πιο δύσκολα, ωστόσο για τους ειδικούς οι οποίοι δίνουν έμφαση πρωτίστως στη βελτίωση της ψυχολογίας και του ηθικού, είναι σαν το… άπλωμα του βουτύρου στο ψωμί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ