aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οκτώ «αποκεφαλισμοί» με μέσο όρο εργασίας 219 ημερών

ΑΠΟΕΛ: Οκτώ «αποκεφαλισμοί» με μέσο όρο εργασίας 219 ημερών

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

O Mπρούνο Μπαλταζάρ πήρε χαρτί απόλυσης από τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ έπειτα από 179 ημέρες παραμονής στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων. Η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος πήρε… άφεση αμαρτιών από τον Πρόδρομο Πετρίδη δύο φορές, μετά τους αποκλεισμούς από Σούντουβα και Αστάνα κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει ο διοικητικός ηγέτης του ΑΠΟΕΛ (και) στις δύο θητείες του.

Από το 2000 έως το 2006 ο Πρόδρομος Πετρίδης απέλυσε οκτώ προπονητές, όσους έδιωξε ήδη στη δεύτερη θητεία του αν και βρίσκεται στο πηδάλιο δύο χρόνια λιγότερα (2014 έως σήμερα). 452 μέρες έκατσε ο Γιώργος Δώνης (στην πρώτη θητεία του) στον ΑΠΟΕΛ και κατέχει το ρεκόρ «συμβίωσης» με τον Πρόδρομο Πετρίδη στη δεύτερη θητεία του.

Ακολουθεί ο Τόμας Κρίστιανσεν με 369 ημέρες εργασίας στον ΑΠΟΕΛ. O Δανός κατέχει το… τρομερό και πρωτοφανές ρεκόρ της παραμονής στον «ηλεκτρικό» πάγκο των πρωταθλητών σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική περίοδο.

237 ημέρες θήτευσε ο Γιώργος Δώνης στην επιστροφή του, ενώ δύο μέρες λιγότερες άντεξε ο Τιμούρ Κετσπάγια. 121 μέρες «επιβίωσε» ο Τόρστεν Φινκ, ενώ διψήφιος είναι ο αριθμός της ημερών που άντεξαν οι Ντομίγκος Πασιένσια (99) και Μάριο Μπέιν (63).

Ο μέσος όρος παραμονής των οκτώ προπονητών (για την ακρίβεια εφτά προπονητές, οκτώ απολύσεις καθώς ο Δώνης έκατσε δύο φορές στον πάγκο) που συνεργάστηκαν με τον ΑΠΟΕΛ στη δεύτερη θητεία του Πρόδρομου Πετρίδη είναι 219 ημέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ