aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΠΟΕΛ: Ο Βιέιρα μάλλον την είδε… Μέσι!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πράττοντας μάλλον σοφά, στον ΑΠΟΕΛ προσπαθούν κατεβάσουν τους τόνους, υποβαθμίζοντας κατά κάποιον τρόπο το θέμα του Ούγκο Βιέιρα. Όσο μπορούν, φυσικά. Έχει πάρει πάρα πολύ μεγάλη έκταση, κυριαρχώντας στο ρεπορτάζ της ομάδας. Λογικό.

Ο θόρυβος γεννά προσδοκίες, δημιουργεί λανθασμένη βεβαιότητα για μια συμφωνία που ήταν εξ αρχής δύσκολη και δαπανηρή. Η αλήθεια είναι πως έχουν γραφτεί πολλά, πάρα πολλά. Άλλοτε δινόταν η εντύπωση πως οι δύο πλευρές είναι πολύ μακριά και άλλοτε ακριβώς το αντίθετο. Μία ζέστη, μία κρύο.

Διαβάστε επίσης: Οι εκπρόσωποι του Βιέιρα έριξαν «φως» στο Goal.com.cy

Αν ο ΑΠΟΕΛ θέλει να αποκτήσει τον Πορτογάλο επιθετικό, οφείλει να παίξει έξυπνο παιχνίδι τακτικής ώστε να ρίξει τις απαιτήσεις του. Γιατί τα ποσά που βγαίνουν προς τα έξω, έχω την αίσθηση ότι δεν είναι ρεαλιστικά για μια ομάδα των τωρινών οικονομικών δεδομένων του ΑΠΟΕΛ. Εάν τσεκάρει το εισιτήριο σε ευρωπαϊκό όμιλο, τότε τα πράγματα προφανώς θα τεθούν σε άλλη διάσταση.

Διαβάστε επίσης: «Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ποιος είναι ο Ούγκο Βιέιρα;»

Ο Βιέιρα που λέτε, μάλλον κατάλαβε ότι δεν έχει κανένα μέλλον στη Γιοκοχάμα (καλά τα λεφτά, αλλά…) και παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση της ιαπωνικής ομάδας ότι θέλει να αποχωρήσει άμεσα. Κάπου εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι… Ο κάθε παίκτης, προφανώς, προσπαθεί να επιτύχει την καλύτερη συμφωνία. Για τον Βιέιρα, έχω την εντύπωση πως το ποσό που αξιώνει για νέο συμβόλαιο είναι… τσιμπημένο.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικές δηλώσεις: «Δύσκολο να έρθει στον ΑΠΟΕΛ ο Ούγκο Βιέιρα»

Όσο κι αν οι επιθετικοί παίρνουν ως είθισται το περισσότερο χρήμα, για τον Πορτογάλο που 30αρίζει όπου να ‘ναι (25 Ιουλίου), οι 500.000 ευρώ και βάλε, κρίνω ότι δεν δικαιολογούνται. Αν δεις προσεχτικά το βιογραφικό του σημείωμα, σε μία μόλις σεζόν έχει ξεπεράσει τα 10 τέρματα. Την αγωνιστική περίοδο 2015-16, κατά την οποία «έγραψε» 21 γκολ στη Σερβία. «Δεν άκουσα, πώς είπατε; Ορίστε; Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;», που λέει και η Κατερίνα Στανίση.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο «ναι» του Ούγκο Βιέιρα στον ΑΠΟΕΛ

Αυτοί που τον αξιολόγησαν στον ΑΠΟΕΛ, ξέρουν περισσότερα και για να επιμένουν στην απόκτησή του πάει να πει ότι πρόκειται για επιλογή που εμπεριέχει το χαμηλότερο τουλάχιστον ρίσκο στην παρούσα φάση. Ένας άγραφος ποδοσφαιρικός νόμος λέει, πάντως, πως στην εποχή που ζούμε, στο τέλος της ημέρας γίνεται πάντα αυτό που θέλει ο παίκτης. Και αν ο Βιέιρα επιθυμεί όντως να κατέβει εκ νέου στην Ευρώπη και να παίξει στον ΑΠΟΕΛ, απαιτείται να… βάλει νερό στο κρασί του. Γιατί δεν κουβαλά και κανένα βαρύ βιογραφικό, ούτε κάποιος ιδιαίτερα χαρισματικός σκόρερ είναι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ