aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Ταβάρες και οι €500.000

ΑΠΟΕΛ: Ο Ταβάρες και οι €500.000

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

O Γιόχαν Ταβάρες αποτελεί το δεύτερο μετεγγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΕΛ.  Γεννημένος στη Γαλλία και κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου, ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός είναι ο εκλεκτός του Μπρούνο Μπαλταζάρ για την άμυνα των γαλαζοκιτρίνων.

Ο (δεξιοπόδαρος) Ταβάρες έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Λε Μανς και ακολούθως επέστρεψε στην Πορτογαλία, στη γη των γονέων του, υπογράφοντας συμβόλαιο τεσσάρων ετών στην Μπέιρα Μαρ αφού πρώτα πέρασε με επιτυχία τα δοκιμαστικά. Τον Δεκέμβριο του 2008 πέρασε από τραυματισμό στον σύνδεσμο του δεξιού γονάτου, κάτι που μοιραία τον έφερε στις δεύτερες επιλογές του τότε προπονητή του.

Διαβάστε επίσης: Μποαβεντούρα στο «Goal» για Κάζου: «Δεν είναι τυχαίος»

Από το 2010 έως το 2012, όμως, αποτέλεσε βασικό στέλεχος και εκτόξευσε τις ποδοσφαιρικές του μετοχές. Για να καταλάβετε, η Σταντάρ Λιέγης που τον είχε αξιολογήσει θετικά, έβγαλε από το ταμείο 500.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Στον σύλλογο του Βελγίου δεν «έπιασε» (3 συμμετοχές) και δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Εστορίλ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2012-13. Η Σταντάρ είχε ακολούθως πωλήσει τον Ταβάρες στην Κίεβο Βερόνα, κάνοντας μάλιστα απόσβεση του ποσού που είχε δαπανήσει. Στην Ιταλία δεν έπαιξε και ένα μήνα αργότερα τον έστειλε με ελευθέρα μετεγγραφή στην στην Εστορίλ.

Σύλλογος που έμεινε έως την αγωνιστική περίοδο 2015-16, μετρώντας γεμάτες σεζόν, αποκομίζοντας παραλλήλως εμπειρίες από τις συμμετοχές του στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρώτο μισό της λήξασας σεζόν αγωνίσθηκε στην Μπανγκόγκ Γιουνάιτεντ (25 αγώνες, 1 γκολ) και ακολούθως στη Σετούμπαλ (15 ματς, 1 γκολ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ