aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο χρόνος σταμάτησε στο 2012

ΑΠΟΕΛ: Ο χρόνος σταμάτησε στο 2012

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Από τη μνήμη κάθε ΑΠΟΕΛίστα δεν μπορεί να διαγραφεί η στιγμή που ο Διονύσης Χιώτης απέκρουσε την μπάλα, έπειτα από την εκτέλεση πέναλτι του Μπάστος, γράφοντας την πιο χρυσή σελίδα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Για τους γαλαζοκίτρινους, όμως, ο χρόνος είναι λες και κόλλησε στις 7 Μαρτίου 2012, όταν πήραν την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διότι έκτοτε δεν νίκησαν ποτέ ξανά, όταν διακυβευόταν ένας τίτλος ή μια πρόκριση από τη… ρώσικη ρουλέτα. Η πρώτη φορά μετά τον θρίαμβο επί της γαλλικής ομάδας, που βρέθηκαν ξανά σε διαδικασία πέναλτι, ήταν στις 12 Αυγούστου 2015, όταν η ΑΕΛ επέστρεψε στη Λεμεσό με το Σούπερ Καπ (0-0, 3-4 π.).

Ακολούθησε ο ημιτελικός κυπέλλου με του Απόλλωνα στις 20 Απριλίου 2016, όταν μετά από δύο ισόπαλα ματς (1-1), οι διαφορές λύθηκαν από την άσπρη βούλα. Τελικά, οι κυανόλευκοι εξασφάλισαν τη θέση στον τελικό (4-5).

Διαβάστε επίσης: Σαντίκ: Ο Ιανουάριος δεν είναι μακριά, κάποιοι από τό BIG-6 μετάνιωσαν

Οι επόμενες δύο φορές ήταν βεβαίως πολύ πιο πρόσφατες. Στις 30 Αυγούστου διεξήχθη ο επαναληπτικός με την Αστάνα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και αφού οι δύο ομάδες πήραν από μία νίκη με 1-0, οι Καζάκοι αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι και έκοψαν το εισιτήριο για τους ομίλους (3-4). Τέλος, προψές, μετά το 1-1 στο 90λεπτο, η ΑΕΚ πανηγύρισε το Σούπερ Καπ εις βάρος του ΑΠΟΕΛ από τα 11 βήματα (1-4).

Διαβάστε επίσης: Το ευρωπαϊκό καπέλο του ΑΠΟΕΛ θα συνοδεύσει τον Ανδρέα Μιχαήλ

Και κάτι ακόμα. Τρεις φορές διεκδίκησε την Ασπίδα μέσω της διαδικασίας τον πέναλτι η ομάδα της Λευκωσίας και μετρά ισάριθμες αποτυχίες, αφού εκτός από την ΑΕΛ (2015) και την ΑΕΚ (2018), προηγήθηκε η Ανόρθωση στο Μακάρειο το 1995 (1-1, 4-5 π.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ