aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μ’ ένα σμπάρο δύο συν ένα τρυγόνια!

ΑΠΟΕΛ: Μ’ ένα σμπάρο δύο συν ένα τρυγόνια!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δύο συν μία σημαντικές εκκρεμότητες που άπτονται των (πολλών) συμβολαίων των οποίων η χρονική ισχύς τερματίζεται στο φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα κλείσουν θετικά για τον ΑΠΟΕΛ.

Αναφερόμαστε στους Νούνο Μοράις, Ζίφκο Μιλάνοφ, αλλά και στον Γιώργο Μερκή. Και αυτό αποτελεί απόρροια των χειρισμών και ασφαλώς συμφωνιών που επιτεύχθηκαν από πλευράς των ιθυνόντων των πρωταθλητών, ιδιαιτέρως όσον αφορά στους δύο πρώτους.

Και εξηγούμαστε: Όταν ο Μοράις κλείδωνε την παρουσία του στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» για μία δεκαετία, υπήρξε συμφωνία με τη διοίκηση όπως το συμβόλαιό του ανανεωθεί αυτομάτως και για την αμέσως επόμενη σεζόν υπό έναν όρο. Και ποιος είναι αυτός; Σε περίπτωση που φέτος συμπληρώσει 70% των συνολικών αγώνων του ΑΠΟΕΛ.

Με τη φόρα που έχει πάρει ο έμπειρος Πορτογάλος μέσος θεωρείται θέμα χρόνου να προκύψει η (αυτόματη) ανανέωση της συνεργασίας του. Εξάλλου, βγαίνει από το αρχικό σχήμα μονάχα με… αίτηση.

Ο Μοράις είναι ο μοναδικός που αγωνίσθηκε σε όλα τα παιχνίδια, μετρώντας συνολικά 1.413 λεπτά. Για να ακριβολογούμε έχει «χάσει» μονάχα 27 λεπτά, όταν έγινε αλλαγή στο παιχνίδι με τον Άρη (5η αγωνιστική).

Πάμε πιο κάτω: Ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας και με τον Μιλάνοφ. Δηλαδή, όταν τον περασμένο Ιανουάριο υπέγραφε συμβόλαιο χρονικής διάρκειας 18 μηνών με τον ΑΠΟΕΛ, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει πως εάν συμπληρώσει 70% των συμμετοχών φέτος, θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του συλλόγου και για την επόμενη σεζόν.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, θα ανανεωθεί η συνεργασία του Βούλγαρου διεθνούς δεξιού μπακ με τους οικονομικούς όρους που ισχύουν κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Μιλάνοφ είναι στις πρώτες θέσεις των παικτών με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Το κοντέρ του γράφει 1.265 λεπτά!

Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας συμφωνίες, αφού ο ΑΠΟΕΛ θα διατηρήσει στο ρόστερ δύο εκ των πολυτιμότερων ποδοσφαιριστών του. Ιδιαιτέρως ο Μοράις που φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού και η ομάδα εδώ και χρόνια είναι «χτισμένη» γύρω από αυτόν.

Αφήσαμε τελευταίο τον Μερκή. Ο λόγος; Δεν είναι θέμα συμμετοχών η ανανέωση της συνεργασίας του, αλλά πρόθεσης του συλλόγου. Διατηρεί συμβόλαιο που εάν θέλει ο ΑΠΟΕΛ το τερματίζει χωρίς κόστος, κάτι που προφανώς δεν θα το κάνει.

Στην ομάδα κρίνουν απαραίτητη την παρουσία του (είχε υπογράψει τον περασμένο Ιανουάριο συμβόλαιο 18 μηνών) και για την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-18 και εννοείται ότι ο Λεμεσιανός κεντρικός αμυντικός θα συνεχίσει να αγωνίζεται στους γαλαζοκίτρινους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ