aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Για να βελτιωθείς πρέπει να παραδεχθείς ότι πάσχεις

ΑΠΟΕΛ: Για να βελτιωθείς πρέπει να παραδεχθείς ότι πάσχεις

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Mε νίκη συνοδεύτηκε το ντεμπούτο του Γιώργου Κωστή στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκιτρίνοι επικράτησαν 2-3 της Σαλαμίνας, σε μία δύσκολη έδρα που παραδοσιακά κερδίζουν τα τελευταία χρόνια.

Οι πρωταθλητές ήταν βελτιωμένοι σε σχέση με την πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ερμή, εντούτοις και πάλι δεν ικανοποίησαν με την εμφάνισή τους. Η μεγάλη διαφορά στην μετά-Μπαλταζάρ εποχή έχουν μία σημαντική διαφορά. Ποια είναι αυτή; Αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους.

Η δήλωση του Γιώργου Κωστή στο τέλος της αναμέτρησης το μαρτυρά: «Η φιλοσοφία μας είναι ο ΑΠΟΕΛ να επιβάλλεται σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Κατά διαστήματα, πολύ μικρά βέβαια, είδα αυτό που θέλω να βλέπω από την ομάδα, όμως, είμαστε πολύ μακριά από τον τρόπο και την φιλοσοφία που θέλω να έχει η ομάδα και που είναι αντάξια του ονόματος μας», είπε ο Ελλαδίτης.

Διαβάστε επίσης: Το πέναλτι του ΑΠΟΕΛ, η κόκκινη στον Μοράις και το γκολ που κακώς μέτρησε

Ο Γιώργος Κωστή είναι παλιά «καραβάνα» στον «Αρχάγγελο». Βρίσκεται εκεί από το 2014, συνεργάστηκε με πολλούς προπονητές, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την ιδιοσυγκρασία του κόσμου της ομάδας και επίσης ξέρει από πρώτο χέρι τις δυνατότητες των παικτών του.

Δήλωσε πίστη σε αυτούς και σιγουριά ότι μπορεί με το υλικό που έχει στη διάθεση του να βελτιώσει τον ΑΠΟΕΛ. Και η αλήθεια είναι πως οι γαλαζοκίτρινοι για να μπορέσουν να πετύχουν το επίτευγμα της έβδομης συνεχόμενης κατάκτησης πρωταθλήματος πρέπει να αλλάξουν πολλά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού τους.

Δεν θα αρκούν πάντα οι αρετές του Τάμαρι. Ούτε μπορεί να κατακτήσει πρωτάθλημα όταν ο αντίπαλος του κάνει 10 φάσεις σε κάθε παιχνίδι. Ο Κωστή το ξέρει, το αναγνωρίζει και δεν φοβάται να το δημοσιοποιήσει. Σε αντίθεση με τον προκάτοχο του. Και οι αδυναμίες διορθώνονται μόνο όταν τις εντοπίσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ