aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ένας «ιπτάμενος» Ιρανός στράικερ!

ΑΠΟΕΛ: Ένας «ιπτάμενος» Ιρανός στράικερ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Εμβολιασμός του έμψυχου δυναμικού με τον Ρέζα Γκουτσανετζάντ! Σε αυτόν τον έμπειρο ποδοσφαιριστή με το παράξενο επίθετο επενδύει ο ΑΠΟΕΛ για τη διεύρυνση του αγωνιστικού βεληνεκούς της γραμμής κρούσης, ελπίζοντας στην ομάδα ότι θα επιβεβαιώσει τις συστάσεις που τον συνοδεύουν, συμβάλλοντας αποφασιστικά προς την ευόδωση των στόχων. Τον Ιρανό επιθετικό «γλυκοκοίταζαν» οι γαλαζοκίτρινοι και πέρσι καταφέρνοντας εν τέλει να τον φέρουν χθες στην Κύπρο!

Ο Ρέζα, γεννημένος στις 20 Σεπτεμβρίου 1987 στο Μασάντ, προφανώς και μας είναι άγνωστος. Όχι όμως στη χώρα του και πολύ περισσότερο στην Ολλανδία. Είναι διεθνής (43 αγώνες, 15 γκολ) και συμμετείχε στην αποστολή της εθνικής Ιράν στο ρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Κάρλος Κεϊρόζ. Στην Ολλανδία; Πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της έως τώρα ποδοσφαιρικής διαδρομής του, αγωνιζόμενος μάλιστα στις μικρές εθνικές ομάδας των «Οράνιε».

Τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζε στη Χέρενφεν (ισάριθμες φορές τερμάτισε όγδοη), σκοράροντας 32 τέρματα σε 75 αναμετρήσεις, ακούγοντας ουκ ολίγες φορές το όνομά του να γίνεται σύνθημα στην εξέδρα. Τα 22 εξ αυτών ήταν τη σεζόν 2016-17, η παραγωγικότερη στην καριέρα του, με τους φίλους του ολλανδικού συλλόγου να τον βραβεύουν –μετά από ψηφοφορία– ως τον καλύτερο παίκτη της ομάδας του.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Γράφουν για… τζάμπα μετεγγραφή του Ρέζα οι Ολλανδοί

Στη Χέρενφεν ουσιαστικά έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του και εκεί κατέγραψε τις πρώτες συμμετοχές σε ανδρικό επίπεδο. Μέχρι το 2011 είχε παίξει στην Ολλανδία και στις Γκο Αχέντ Ιγκλς, Εμέν, Καμπούρ για να ανοίξει ακολούθως τα «φτερά» του με προορισμό το Βέλγιο. Για 1,5 σεζόν αγωνίσθηκε με τα χρώματα της Σιντ Τρούιντεν (33 ματς, 17 γκολ). Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ανεβαίνοντας έτσι επίπεδο με τη μετακόμισή του στη Σταντάρ Λιέγης, αλλά δεν προσέφερε τα προσδοκώμενα (10 αγώνες, 4 τέρματα). Γι΄ αυτό και το καλοκαίρι του 2013 πήρε το αεροπλάνο για την Αγγλία, έπαιξε στη Τσάρλτον (15 παιχνίδια, 1 γκολ) και μετά από μια περιπλάνηση στο Κουβέιτ, επέστρεψε στη Τσάρλτον (23 αγώνες, 2 τέρματα).

Διαβάστε επίσης: Πόσοι πρέπει να φύγουν από τον ΑΠΟΕΛ (ήρθε ο 23ος)

Συνοψίζοντας, λοιπόν, στην έως τώρα καριέρα του αγωνίσθηκε σε εννέα διαφορετικές ομάδες, μετρώντας συνολικά 307 παιχνίδια και 115 γκολ. Στατιστικό στοιχείο που προφανώς λέει ότι αν μη τι άλλο ξέρει την τέχνη του σκοραρίσματος, έστω κι αν δεν κουβαλά εμπειρίες πρωταθλητισμού. Πρόκειται για μαχητικό, δυνατό και ευέλικτο επιθετικό, ο οποίος έχει καλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Το πλέον σημαντικό είναι ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα ένεκα της παρουσίας του στο πρόσφατο Μουντιάλ, οπότε εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα δώσει λύσεις στον επαναληπτικό αγώνα με τη Φλόρα Ταλίν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ