aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Εφ’ όπλου λόγχη!

ΑΠΟΕΛ: Εφ’ όπλου λόγχη!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Καλείται ο ΑΠΟΕΛ να πάρει όσα θέλει και να πανηγυρίσει έντονα μετά το τέλος του «καυτού» αγώνα με την ΑΕΛ, ομάδα από την οποία μετρά τη μοναδική του ήττα στο τρέχον πρωτάθλημα. Θα είναι μια απάντηση του συνόλου του Τόμας Κρίστιανσεν ότι μπορεί να κερδίζει τα ντέρμπι, μια απάντηση της ομάδας ότι έχει «σφυγμό» και στα εν λόγω ματς, διευρύνοντας παραλλήλως την απόσταση από την αντίπαλο στους οκτώ βαθμούς.

Η ψυχολογία αυτή την ώρα είναι σημαντικότερη για τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ που έχει το μυαλό στον επαναληπτικό αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και επομένως, εάν κερδίσει σήμερα, θα αντλήσει περισσότερη ενέργεια και διάθεση για να «δαμάσει» (και) τους Βάσκους στο ΓΣΠ.

Άλλωστε έχει πολύ καλό ρόστερ ο Δανός κόουτς και επιβάλλεται να εντοπίσει τις λεπτομέρειες και τη σωστή χημεία (ανεξαρτήτως απουσιών), αντλώντας το μέγιστο. Γιατί η συνέχεια είναι εξαιρετικά δύσκολη. Και ασφαλώς σε τέτοιας υφής ματς θα φανούν και οι αδυναμίες σε κάποια σημεία και αυτές θα πρέπει ο Κρίστιανσεν να κρύψει με την εξαιρετική διαχείριση του έμψυχου δυναμικού.

Να μη μείνει άδεια και άνευρη η ομάδα του, παρά το γεγονός πως η πορτοκαλί εξέδρα θα προσπαθήσει να δώσει (με όλη τη δύναμη της ψυχής) την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα ματς που δίνει (και θα δώσει) ο Θρύλος είναι συνεχόμενα και πάρα πολύ σημαντικά, σε τρία μάλιστα ταμπλό (πρωτάθλημα, Ευρώπη, κύπελλο), οπότε το μοίρασμα της τράπουλας του αρχικού σχήματος θα αποτελέσει βασικό παράγοντα όσον αφορά στην πορεία πλεύσης.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάτερμαν και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Αρτυματάς, Αστίθ (ή Μερκής), Γιαμπερέ, Λάγο (ή Ιωάννου). Στην καρδιά του κέντρου θα κινούνται οι Μοράις, Βινίσιους (θα χάσει τελικά τα δύο επόμενα ματς με Απόλλων, Ομόνοια) και στις πτέρυγες δύο εκ των Αλωνεύτη, Γιαννιώτα, Εφραίμ. Στη γραμμή κρούσης θα είναι οι Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο, χωρίς να αποκλείεται το δίδυμο να σπάσει ο Μπαράλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ