aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δύο χρόνια, έξι πωλήσεις, €5.530.000 και... κάτι

ΑΠΟΕΛ: Δύο χρόνια, έξι πωλήσεις, €5.530.000 και… κάτι

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

O Mίκαελ Ποτέ είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της Αντάνα από το βράδυ της Παρασκευής (27/7). Ο επιθετικός από το Μπενίν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ, πλήρωσε για να πάρει την ελευθέρας του: «Κατόπιν κοινής οικονομικής συμφωνίας κατατέθηκε συγκεκριμένο ποσό αποζημίωσης από τον ποδοσφαιριστή, για διακοπή του συμβολαίου του και ως εκ τούτου είναι ελεύθερος», σημειώνουν οι γαλαζοκίτρινοι επομένως απεκόμισαν οικονομικό όφελος (χωρίς να διευκρινίζεται το ποσό) από τη μετεγγραφή στην Αντάνα, έστω και αν οι Τούρκοι δεν πλήρωσαν σεντ.

Διαβάστε επίσης: Ο νόμος του Ιράν «φέρνει» άμεσα επιθετικό στον ΑΠΟΕΛ

Ο οσονούπω 34χρονος φορ αποτελεί την έκτη πώληση ποδοσφαιριστή έναντι χρημάτων του ΑΠΟΕΛ σε διάστημα μόλις δύο χρόνων, γεγονός πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα. Οι εξάκις σερί πρωταθλητές επιβεβαιώνουν τον τίτλο του selling club κάτι αποτελεί κίνητρο για ξένους ποδοσφαιριστές, κυρίως νεαρής ηλικίας, οι οποίοι θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους.

Διαβάστε επίσης: Tην… έκανε από τα κατεχόμενα ο «βασιλιάς» Ποτέ

Παράλληλα, ο ΑΠΟΕΛ αποκομίζει τεράστια οικονομικά οφέλη. Άλλωστε, από τις συγκεκριμένες πωλήσεις έβαλε στο ταμείου του ένα ποσό πέραν των 5.500.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: O εκατομμυριούχος στα 36 κύριος Ποτέ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

Τόμας ντε Βινσέντι – Αλ Σαμπάμπ (1.8 εκατομμύρια ευρώ)

Καρλίτος – Ανόρθωση (80 χιλιάδες ευρώ)

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Καρλάο – Τορίνο (500 χιλιάδες ευρώ)

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017 

Πιέρος Σωτηρίου – Κοπεγχάγη (2,5 εκατομμυρία ευρώ)

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

Λορέντζο Εμπεσίλιο – Ερυθρός Αστέρας (650 χιλιάδες ευρώ)

Μίκαελ Ποτέ – Αντάνα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ