aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ακροβατώντας σε τεντωμένο σχοινί…

ΑΠΟΕΛ: Ακροβατώντας σε τεντωμένο σχοινί…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Οι αντιδράσεις, οι φωνές, τα σχόλια, έχουν κάπως κοπάσει από την Κυριακή που ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε μια ακόμα βαριά ήττα στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Κυρίως όμως, με το άκουσμα της είδησης πως ο Γιώργος Δώνης θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα με το επίσημο διαζύγιο θα βγαίνει την Πέμπτη μετά από την συνάντηση που θα έχουν ο Πρόδρομος Πετρίδης και ο Ελλαδίτης τεχνικός.

Πλέον, οι γαλαζοκίτρινοι προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να πάρουν τις αποφάσεις εκείνες που θα ανατρέψουν κυρίως το υπάρχον κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια δίνοντας την ώθηση στους παίκτες ώστε να παλέψουν μέχρι το τέλος για τον φετινό τίτλο.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ είναι ο εκλεκτός για να καλύψει το κενό του Δώνη έχοντας τον Γιώργο Κωστή στο πλευρό του ωστόσο αποτελεί μια λύση προσωρινή μέχρι να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Με Μπαλταζάρ και Κωστή μέχρι το τέλος της σεζόν

Και αυτό γιατί υπάρχουν πολλά που ενδέχεται να γίνουν είτε σε περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο, πόσω μάλλον αν δεν μπορέσει να στεφθεί τελικά πρωταθλητής. Και αναφερόμαστε τόσο σε θέματα προγραμματισμού αλλά κυρίως οικονομικού αφού τα δυο είναι αλληλένδετα μεταξύ τους.

Θα σμικρύνει το ρόστερ…

Αναμφίβολα ο αριθμός που έχει την δεδομένη στιγμή ο ΑΠΟΕΛ είναι τεράστιος για τα μεγέθη της Κύπρου. Οι συγκυρίες έφεραν αυτήν την κατάσταση όμως από τον Μάιο και μετά θα πρέπει να παρθούν εκείνες οι αποφάσεις ώστε να αποχωρήσουν κάποιοι από το ρόστερ και παράλληλα να μπορέσει η νέα τεχνική ηγεσία που θα αναλάβει να προσαρμόσει τα θέλω της σ’ αυτό.

Την δεδομένη στιγμή υπάρχουν 22 ξένοι και κοινοτικοί ποδοσφαιριστές όμως κάποιοι είναι δανεικοί και θα επιστρέψουν στις ομάδες τους ενώ κάποιους τα συμβόλαια τους ολοκληρώνονται. Οι Καρλάο και Γκουδίνιο επιστρέφουν σε Τορίνο και Πόρτο αντίστοιχα, ενώ ολοκληρώνουν τα συμβόλαια τους με τους γαλαζοκίτρινους οι Ντε Καμάργκο, Φαρίας, Λάγο και Πέρεθ.

Διαβάστε επίσης: Ζαχίντ: «Περιμένω την ευκαιρία να έρθει»

Παράλληλά επιστρέφει στον ΑΠΟΕΛ ο Ρόμο αν η Μπίρσοτ δεν εξασκήσει το δικαίωμα που έχει για απόκτηση των δικαιωμάτων του. Όπως γίνεται αντιληπτό ακόμα και με αυτά τα δεδομένα το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ φαντάζει τεράστιο πέραν του ότι δεν υπάρχει ισορροπία σε κάποιες θέσεις με αποτέλεσμα να κληθούν να πάρουν αποφάσεις λύσεις συνεργασίας με κάποιους με ότι αυτό να συνεπάγει.

Τα οικονομικά δεδομένα…

Όλα όμως θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό και από τα οικονομικά δεδομένα που θα υπάρχουν στην εταιρεία από τον Μάιο και μετά με τις ενδείξεις να μην ενθαρρυντικές ειδικά αν ο ΑΠΟΕΛ δεν στεφθεί πρωταθλητής.

Το μπάτζετ ειδικά το φετινό έχει ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, το αποθεματικό που θα υπάρχει θα είναι ελάχιστο για να μπορέσει να καλύψει ένα τόσο μεγάλο βάρος τη νέα περίοδο ακόμα και αν ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει και μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η πώληση παικτών όπως του Ζαχίντ εάν έρθει πρόταση που να καλύπτει την ρήτρα θα αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για την διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη με τα 4 εκατομμύρια όπως έγινε και την περσινή χρονιά με την πώληση Πιέρου Σωτηρίου αλλά και προηγουμένως με τον Ντε Βινσέντι.

Μην ξεχνάμε τις επενδύσεις που έχουν γίνει σε Αρχάγγελο και Πασκάλ τα οποία έχουν επιβαρύνει τον φετινό προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετό ρευστό για να καλύψει σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι συχνές αλλαγές προπονητών και τεχνικών επιτελείων, οι επιπρόσθετες κινήσεις που έγιναν με τις μεταγραφές λόγω των σοβαρών τραυματισμών βασικών ποδοσφαιριστών, οι παίκτες που πάνε και έρχονται χωρίς έλεγχο και χωρίς να μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια έχουν στοιχίσει πολλά εκατομμύρια. Γι’ αυτό και με τη νέα χρονιά δεν μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω λάθη στο θέμα αυτό.

Ώρα αποφάσεων…

Ακόμα και τώρα με τα υπάρχον δεδομένα, με την κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη, θα πρέπει να παρθούν εκείνες οι αποφάσεις που δεν θα φέρουν τον ΑΠΟΕΛ προ δυσάρεστων εξελίξεων χωρίς να κινδυνολογούμε. Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν την δεδομένη στιγμή όπλα στα χέρια τους όπως παίκτες με προοπτική στους οποίους έχει επενδύσει και αν έρθει εκείνη η στιγμή θα μπορέσει με τις πωλήσεις του να βάλει αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία του.

Όμως οι γενναίες αποφάσεις που θα παρθούν θα πρέπει να έχουν μακροπρόθεσμο πλάνο και όχι πρόσκαιρες λύσεις οι οποίες έχουν φέρει τον ΑΠΟΕΛ στην υπάρχουσα κατάσταση. Ο Μάιος είναι κοντά, η εξ ολοκλήρου αναδιοργάνωση του Αρχαγγέλου ώστε να μπει ένα τέλος με το πάρε-δώσε των παικτών και των προπονητών και να κτιστεί ξανά μια ομάδα με παρόν και μέλλον και κυρίως σε υγιείς βάσεις.

Στα λόγια μπορεί να φαντάζουν ιδανικά όμως θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν το μερίδιο ευθύνης τους, ο κάθε ένας να ασχοληθεί με τον τομέα του ώστε οι γαλαζοκίτρινοι να βρουν ξανά τα πόδια τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ