aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπ’ όλη αυτήν την ιστορία, την «πλήρωσε» ο Ντε Βινσέντι!

Απ’ όλη αυτήν την ιστορία, την «πλήρωσε» ο Ντε Βινσέντι!

Πάμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Ο διαιτητής Χρίστος Νικολαΐδης είναι πολύ πιο έξυπνος από τους περισσότερους παράγοντες του ποδοσφαίρου μας, γι’ αυτό εξάλλου και επιβιώνει τόσα χρόνια, παρά τα συχνά–πυκνά «εγκληματικά» του λάθη.

Κι αυτοί που ορίζουν τον Νικολαΐδη είναι αρκετά έξυπνοι, αφού συνεχίζουν να τον ορίζουν και δεν έχουν ανάγκη να δώσουν λογαριασμό σε κανένα. Συνήθως πρόβλημα με τον Νικολαΐδη προκύπτει μετά τους αγώνες, όταν καταμετρηθούν τα λάθη.

Έκατσαν προχθές βράδυ οι αναλυτές των επίμαχων φάσεων των καναλιών να αξιολογήσουν τη διαιτησία του Νικολαΐδη στον αγώνα Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ και στην κυριολεξία έχασαν τον λογαριασμό.

Κι επειδή δεν είναι όλοι… εντελώς ηλίθιοι, ήταν ευδιάκριτο ότι κάποια μέλη στα πάνελ των αθλητικών εκπομπών, τήρησαν προστατευτική στάση προς τον Χρίστο Νικολαΐδη και κατ’ επέκταση στις ομάδες και τους παίκτες τους.

Έχουμε μπουχτίσει από παραμύθια τύπου «δεν τον βοήθησαν οι παίκτες»! Όταν ο Οκκάς έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «ο Νικολαΐδης έπρεπε να δείξει 15 κόκκινες», ενδεχομένως να μην έχει σημασία η άποψη των υπολοίπων…

Να θυμηθούμε λίγο το διαιτητικό μενού του ντέρμπι των «αιωνίων» της πρωτεύουσας μέσα από την ανάλυση των φάσεων, αρχίζοντας από τις κόκκινες κάρτες:

*Ο Σέρινταν έπρεπε να δεχθεί κόκκινη κάρτα επειδή κτύπησε τον Μιλάνοφ. Στην αψιμαχία παικτών που ακολούθησε, μπορούσαν να δεχθούν κόκκινη και οι Μαργκάσα, Γιαννιώτας για τις αντιδράσεις τους.

*Έπρεπε να δείξει κόκκινη στον Χαραλαμπίδη αντί κίτρινη, για το φάουλ στον Μαργκάσα.

*Έπρεπε να δείξει κόκκινη στον Γιαννιώτα, αντί κίτρινη, για σκληρό φάουλ στον Καρλίτος.

*Έπρεπε να δείξει κόκκινη στον Ρομαρίκ, ο οποίος έπιασε τον Μιλάνοφ από τον λαιμό.

*Ο Ντε Βινσέντι έκανε φάουλ για κόκκινη και όχι για δεύτερη κίτρινη.

*Μετά τη λήξη, ο Καρλίτος χτύπησε με το δάχτυλό του τον Γιαννιώτα στο πρόσωπο, και η ενέργειά του για κόκκινη, έπρεπε να καταγγελθεί από τον Σκαπούλλη.

Απ’ όλη αυτήν την ιστορία, την «πλήρωσε» (τα εισαγωγικά απαραίτητα), ο Ντε Βινσέντι που δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Όλοι οι υπόλοιποι συνέχισαν κανονικά το ματς! Να ‘ταν μόνο αυτό; Ο Νικολαΐδης δεν κιτρίνισε, όπως έπρεπε να κάνει, τους Σωτηρίου, Σέρινταν, Αρτυματά και Μιλάνοφ για φάουλ που έκαναν. Κιτρίνισε χωρίς λόγο τον Οικονομίδη, δεν έπρεπε να κιτρινίσει τον Ασίς, έδωσε λανθασμένα κόρνερ και αρκετά φάουλ σε πολύ καλό σημείο! Θέλετε κι άλλα; Πέναλτι μήπως; Δεν τα λέμε εμείς, οι σχολιαστές των φάσεων τα λένε:

*Έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας καθώς ο Μερκής κράτησε τον Σκέμπρι.

*Έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ επειδή ο Ρούνιε έφραξε τον δρόμο στον Βάντερ, άσχετα αν ο δεύτερος πάτησε το πόδι του πρώτου.

*Έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας επειδή ο Μερκής τράβηξε τον Σκέμπρι.

Sorry ρε παιδιά, αλλά μετά απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν προτιμότερο η ανάλυση των επίμαχων φάσεων να γίνει με τις σωστές αποφάσεις του Νικολαΐδη; «Εδώ σφυρίζει σωστά, εδώ δείχνει κάρτα σωστά, εδώ δίνει φάουλ σωστά»! Σε ένα λεπτό θα είχε τελειώσει η ανάλυση. Ενώ με τις φάσεις-λανθασμένες αποφάσεις του, η εκπομπή κινδύνευσε να τελειώσει την ώρα που ξυπνάει ο κόσμος να πάει δουλειά!

BY BOMBER

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ