aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑναζητώντας τον… όγδοο διάδοχο

Αναζητώντας τον… όγδοο διάδοχο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Θα ήταν έκπληξη αν δεν βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μετεγγραφικής επικαιρότητας του ΑΠΟΕΛ η απόκτηση αριστερού μπακ. Θέση που μονοπωλεί στις συζητήσεις των οπαδών του κάθε καλοκαίρι, όπως και στο φετινό.

Η τελευταία φορά άλλωστε που είχαν ήσυχο το κεφάλι τους οι γαλαζοκίτρινοι, αναφορικά με τη θέση αυτή, ήταν στις περιόδους 2010-11 και 2011-12, όταν δέσποζε η μορφή του Γουίλιαμ Μποαβεντούρα. Μετά την επική πορεία στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Βραζιλιάνος αποχώρησε από το έμψυχο δυναμικό και έκτοτε δεν στέριωσε κανένας αριστερός μπακ από αυτούς που αποκτήθηκαν.

Και δεν ήταν λίγοι! Εφτά ποδοσφαιριστές ήρθαν για να κλείσουν τη «μαύρη τρύπα» της αμυντικής γραμμής του ΑΠΟΕΛ. Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κλήθηκε να καλύψει το κενό του Μποαβεντούρα, το καλοκαίρι του 2012, ήταν ο Πολωνός Μίκαελ Κλουκόφσκι.

Παρά το αξιόλογο βιογραφικό του, δεν αποδείχτηκε αντάξιος του προκατόχου του και δεν στέριωσε στον Αρχάγγελο. Εκείνη την περίοδο, ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου κλήθηκε αρκετές φορές να καλύψει τη θέση.

Το καλοκαίρι του 2013, ο Πάουλο Σέρζιο αποφάσισε να χρίσει αριστερό μπακ τον μέσο Κριστιάν ντα Σίλβα. Λόγω της παταγώδους αποτυχίας, αποκτήθηκε την υστάτη ο Έλντερ Καμπράλ, αλλά δεν έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Αμφότεροι, αποτέλεσαν παρελθόν τον Ιανουάριο του 2014.

Αντικαταστάτης τους ήταν ο Χρήστος Πιπίνης, ο οποίος επιλέγηκε από τον διάδοχο του Σέρζιο, Γιώργο Δώνη. Ο Ελλαδίτης αμυντικός ήρθε λοιπόν χειμωνιάτικα, αλλά δεν πρόλαβε να δει πώς είναι η Λευκωσία το καλοκαίρι. Οι τρεις αποτυχημένες επιλογές σε μία σεζόν έφεραν στο προσκήνιο τον Μάριο Αντωνιάδη, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές στην ενδεκάδα, όπως και ο Αλεξάνδρου.

Ένα τεράστιο όνομα, όμως, αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα της μετεγγραφικής περιόδου του καλοκαιριού του 2014: ο διεθνής Νορβηγός Τζον Άρνε Ρίισε, με τεράστια καριέρα σε Λίβερπουλ (πρωταθλητής Ευρώπης το 2005) και Ρόμα. Απροετοίμαστος καθώς ήταν, έπιασε καλό ρυθμό τους χειμωνιάτικους μήνες. Όταν απέκτησε φυσική κατάσταση καθιερώθηκε στο βασικό σχήμα και με τη σπουδαία κλάση του συνέβαλε στην κατάκτηση του νταμπλ.

Ωστόσο, η διοίκηση πήρε την απόφαση να μην ανανεώσει τη συνεργασία της μαζί του. Έτσι, ο Αντωνιάδης επανήλθε στην πρώτη γραμμή και καθιερώθηκε πλέον ως βασικός το περασμένο καλοκαίρι. Η λήξασα σεζόν δεν ήταν καλή για τον Κύπριο διεθνή, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να καλύπτουν το αριστερό άκρο πότε ο Αλεξάνδρου και πότε ο –κεντρικός αμυντικός– Καρλάο.

Πλέον, μία από τις δύο βασικές προτεραιότητες του μετεγγραφικού σχεδιασμού είναι η απόκτηση αριστερού μπακ. Το ερώτημα λοιπόν που θα απαντηθεί σε βάθος χρόνου είναι αν θα αποδειχτεί λίρα εκατό ο… όγδοος διάδοχος του Μποαβεντούρα  και αν θα ρίξει άγκυρα στον Αρχάγγελο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ