aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΆλλος στην Ευρώπη, άλλος στην Κύπρο

Άλλος στην Ευρώπη, άλλος στην Κύπρο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μετά τη «σφαλιάρα» από την Ανόρθωση, ούτε στο δεύτερο ντέρμπι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είχε βαθμολογικό όφελος ο ΑΠΟΕΛ, αυτή τη φορά απέναντι στην ΑΕΚ, πιστοποιώντας στην ουσία τις χαμηλές… πτήσεις που πραγματοποιεί στις εγχώριες διοργανώσεις. Μετά από έξι αναμετρήσεις, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς ήδη έχασε 8 βαθμούς από τους 18 που διεκδίκησε, εξέλιξη που λέει από μόνη της πάρα πολλά.

Λες και ο διακόπτης στο πρωτάθλημα σβήνει και είναι περιπτώσεις που μόνο οι φανέλες (και ο κόσμος) θυμίζουν το μεγαλείο της ομάδας. Μιας ομάδας που βαδίζει και παραπατά, αναζητώντας ένα σωσίβιο κατά τη διάρκεια των 90λέπτων για να επιπλεύσει (κάτι που έγινε στις νίκες επί της Δόξας και Αλκής). Μιας ομάδας που όταν αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ αίφνης… αναστήνεται, θεριεύει και βλέπει στα μάτια μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, προκαλώντας τον θαυμασμό.

Αυτό που προβλημάτισε πολύ περισσότερο στο προχθεσινό παιχνίδι που διεξήχθη στην «Αρένα» ήταν για ακόμη μία φορά η αγωνιστική εικόνα, η οποία καμία σχέση δεν είχε με αυτήν που προηγήθηκε απέναντι στην Ντόρτμουντ. Καταγράφηκαν πολλά αβίαστα και εύκολα λάθη που επέτρεψαν στην αντίπαλο να γίνει η πρώτη ομάδα φέτος που πετυχαίνει τρία γκολ στους γαλαζοκίτρινους. Προβληματική ήταν η αμυντική λειτουργία και η έλλειψη επιθετικού πλάνου, ιδίως όταν «στράβωσε» το ματς, με παίκτες-κλειδιά να είναι σκιά του καλού εαυτού τους. Αντέδρασαν σπασμωδικά στις αρχές του δεύτερου μέρους με την είσοδο των Ρόλαντ Σάλαϊ και Λορένζο Εμπεσίλιο, πέτυχαν ένα γκολ, αλλά έως εκεί.

Με αυτά και με αυτά το έργο στη συνέχεια κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο, ενώ πλέον τα πόδια βαραίνουν ενόψει του εντός έδρας αγώνα την ερχόμενη Τετάρτη με τον Απόλλωνα. Σ’ ένα νέο ντέρμπι, όπου άλλη μια ήττα είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσει «σεισμικές δονήσεις», με αβέβαιες προεκτάσεις. Ήδη, οι οργανωμένοι οπαδοί μέσω ανακοίνωσης προειδοποίησαν… Εκείνο που προέχει στο παρόν στάδιο είναι οι παίκτες να αντιληφθούν ότι πρέπει να τα δίνουν όλα ανεξαρτήτως με τον αντίπαλο που βρίσκεται μπροστά τους.

Και σε αυτό σημαντικό ρόλο έχει να διαδραματίσει η τεχνική ηγεσία που δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Άλλο είναι να χάνεις με το κεφάλι ψηλά και άλλο να δείχνεις ότι συμβιβάζεσαι με την ιδέα της ήττας. Ξεπροβάλλει άλλο ένα σημαντικότατο παιχνίδι, εντός με τον Απόλλωνα, και επιβάλλεται να γίνει μια νέα αρχή. Θα πρέπει να ξαναβρεί τη λάμψη της η ομάδα, την αυτοπεποίθησή της, να δείξει αποφασιστικότητα και πάθος για τη νίκη. Γιατί προφανώς, κανένα πρωτάθλημα δεν κρίνεται προς το τέλος του Οκτωβρίου. Υπάρχει όμως σοβαρή πιθανότητα να γκρεμίσεις μια δυναμική προς την ευόδωση του στόχου εάν τάχιστα δεν συνέρθεις αγωνιστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ