aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΘεματικό για Ανόρθωση: Τα σημάδια των καιρών

Θεματικό για Ανόρθωση: Τα σημάδια των καιρών

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η «GoalNews» βάζει στη ζυγαριά τα συν και τα πλην της Ανόρθωσης, περίπου ένα μήνα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Πρόκειται για τα δεδομένα του ρόστερ, τις παρενέργειες του ανέλπιστου αποκλεισμού από την αλβανική Λάτσι στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, τις αυξημένες προσδοκίες του κόσμου ενόψει της νέας σεζόν, την πίεση του οικονομικού και το στάτους του νέου πρωταθλήματος.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1. ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ «ΚΛΕΙΔΙΩΝ» ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΟΥΤΣ

Ο αποκλεισμός από τη Λάτσι δεν αφαιρεί από την Ανόρθωση ορισμένα θετικά στοιχεία. Όπως, για παράδειγμα, ότι οι παίκτες-κλειδιά της εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου παρέμειναν και γνωρίζοντας ακόμη καλύτερα τις ιδιαιτερότητας του πρωταθλήματος, μπορούν να παρουσιαστούν πιο έμπειροι και προσαρμοσμένοι. Επίσης, έστω και αν ο Ρόνι Λέβι δέχεται «πυρά» μετά τον αποκλεισμό, βρίσκεται πάνω από 1,5 χρόνο στην ομάδα της Αμμοχώστου (στη δεύτερη θητεία του) και τη γνωρίζει πολύ καλά, όπως και τους ανταγωνιστές της.

2. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ

Κύρια συνταγή της επιτυχίας στην περασμένη σεζόν ήταν η ασφάλεια στα μετόπισθεν. Ο Ρόνι Λέβι ζήτησε να παραμείνουν οι ποδοσφαιριστές που επωμίζονται τους κύριους ρόλους της ανασταλτικής λειτουργίας. Με εξαίρεση τον πολύ καλό τερματοφύλακα Αριέλ Αρούς, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μάριο Φελγκέιρας, η επιθυμία του Ισραηλινού έγινε πραγματικότητα. Οι Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Πράνιτς, Βίκτορ, Στρούνα και Κοφί παραμένουν στις επάλξεις, συν ότι αποκτήθηκε ο φέρελπις Κωνσταντίνος Σωτηρίου. Αν μάλιστα αποκτηθεί αριστερός μπακ, ο οποίος θα καλύψει τις προσδοκίες της τεχνικής ηγεσίας, θα είναι ακόμα καλύτερα.

3. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ

Η προβληματική παραγωγικότητα των παικτών της Ανόρθωσης έφερε στην έξοδο τους Καρλίτος, Άλβες, Καμαρά, Παλάνκα και Αμπντουλάγιεφ. Αντιθέτως, επιτεύχθηκε η παραμονή του αξιόπιστου σκόρερ Μίχαλ Ντιουρίς και αποκτήθηκαν οι εγνωσμένης αξίας Ρικάρδο Λαβόρδε και Νίκα Κατσιαράβα. Συν ότι προστέθηκαν στο ρόστερ ο Μικελτάντζε, που έδειξε θετικά στοιχεία στο πρώτο ματς με τη Λάτσι, και ο Νικόλας Εγγλέζου, του οποίου η αξία είναι γνωστή. Στα σκαριά βεβαίως βρίσκεται δημιουργικός μέσος και πιθανόν ακόμα ένας εξτρέμ. Μένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη η θεωρία για ποιοτικότερη γραμμή κρούσης.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1. ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΚΑΙ ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΤΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ

Τον τελευταίο χρόνο δημιουργήθηκε ενθουσιασμός στις τάξεις των οπαδών της Ανόρθωσης. Η πορεία της περασμένης σεζόν, η επιστροφή στο Γιουρόπα Λιγκ έπειτα από πέντε χρόνια και οι Ντιούρις, Κατσιαράβα, Λαβόρδε συνέβαλαν σε αυτό. Ήρθε όμως ο απρόσμενος αποκλεισμός από τη Λάτσι για να βάλει απότομα φρένο. Συνέβαλε πολύ σε αυτό και η αγωνιστική εικόνα της «Μεγάλης Κυρίας» στα δύο παιχνίδια. Επομένως, η επιφυλακτικότητα επέστρεψε στις τάξεις των οπαδών της, οι οποίοι αγωνιούν πλέον πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα τους στις εγχώριες υποχρεώσεις της.

2. Ο ΡΟΝΙ ΛΕΒΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΡΕΣ

Ο Ρόνι Λέβι δεν απολαμβάνει πλέον καθολικής αποδοχής από τους οπαδούς της Ανόρθωσης. Ο αποκλεισμός από τη Λάτσι χρεώθηκε και σε αυτόν, παρά τη στήριξη από τη διοίκηση της «Μεγάλης Κυρίας». Επομένως, σε αντίθεση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η πίεση προς το μέρος του Ισραηλινού προπονητή θα είναι σημαντικά αυξημένη. Έτσι, ο ίδιος και η διοίκηση του συλλόγου της Αμμοχώστου αναμένεται να βρεθούν στη δύσκολη θέση διαχείρισης στρες, κάθε φορά που θα έρχονται στραβά αποτελέσματα.

3. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ + ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ + ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ = ΠΙΕΣΗ

Η Ανόρθωση έχει πιο πολλές απαιτήσεις φέτος, κάτι που φάνηκε από το ξάνοιγμα που έκανε η διοίκησή της αγοράζοντας τους Λαβόρδε και Ντιούρις. Οι μετεγγραφικές δαπάνες σε συνδυασμό με τον πρόωρο αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ δημιουργούν μεγαλύτερη ανάγκη για επιτυχημένη πορεία. Με τη σημείωση ότι θεωρητικά αναμένεται πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αφού πέραν των επίδοξων πρωταθλητών ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και ΑΕΚ, η νέα Ομόνοια είναι πιο φιλόδοξη, ενώ και η ΑΕΛ μοιάζει ενθουσιώδης. Άρα, περισσότερες απαιτήσεις, ανάγκη για επιτυχία και πιθανόν μεγαλύτερος ανταγωνισμός ίσον αυξημένη πίεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ