aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤέσσερα χρόνια είναι πάρα πολλά για την Ανόρθωση

Τέσσερα χρόνια είναι πάρα πολλά για την Ανόρθωση

Η σεζόν 2013-14 ήταν και η τελευταία που η Ανόρθωση είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Τότε που γνώρισε τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Γκέφλε Σουηδίας. Είχε κερδίσει με 3-0 στον πρώτο αγώνα, στον επαναληπτικό γνώρισε τη συντριβή με 4-0 και συνάμα τον οδυνηρό αποκλεισμό. Από τότε έχει περάσει μια τετραετία, με την ομάδα της Αμμοχώστου να απέχει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι συνεχόμενες αποτυχημένες σεζόν την έφερναν εκτός Ευρώπης, όμως φέτος όλα είναι διαφορετικά. Μετά και τη νίκη απέναντι στην ΑΕΛ, η επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια είναι όλο και πιο κοντά μιας και τις δυο ομάδες χωρίζουν εννέα ολόκληροι βαθμοί, οπότε φαντάζει δύσκολο να καλυφθούν. Ακόμη και τέταρτη να τερματίσει η Ανόρθωση στο τέλος της σεζόν, για να χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πρέπει η Πάφος FC να κατακτήσει το κύπελλο. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η προχθεσινή νίκη στη Λεμεσό με 2-0, ουσιαστικά της εξασφάλισε το μισό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θυμίζουμε ότι η Ανόρθωση χρωστά και δυο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών στην Ευρώπη για τα επεισόδια με την Ντίλα Γκόρι.

Στο αγωνιστικό μέρος, η ομάδα του Ρόνι Λέβι απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Ακόμη και με σημαντικές απουσίες, βρήκε τον τρόπο με την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτει να φύγει με το ποθητό αποτέλεσμα που δεν ήταν άλλο από τη νίκη. Μία επιτυχία που δίνει άλλον αέρα στην ομάδα της Αμμοχώστου. Τη διατηρεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και δίχως αμφιβολία της δίνει πολύ καλύτερη ψυχολογία για τα δύσκολα ματς που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ