aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΣυνταγή Λέβι του σήμερα, με δόση Πάους του 2014

Συνταγή Λέβι του σήμερα, με δόση Πάους του 2014

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Το ράβε ξήλωνε ρόστερ, μια κατά βάση επιζήμια πρακτική για την υποδομή μιας ομάδας και βεβαίως για τα οικονομικά της, αυτό το καλοκαίρι αποτελεί αναγκαίο κακό για την Ανόρθωση. Διότι το σύνολο που έφτιαξε και παρουσίασε τη σεζόν 2016-17 αδυνατεί πλήρως να υλοποιήσει την εξαγγελία του προέδρου και την επιθυμία του προπονητή για άμεση επάνοδο σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η μετατροπή ενός αυτοκινήτου με μηχανή ντίζελ και χωρίς ταχύτητα στις ανηφόρες, σε μια κούρσα που σπάει το κοντέρ, αρχίζει από μια βασική προϋπόθεση: την αλλαγή της μηχανής. Παίκτες Άη Βασίληδες, απείθαρχοι, του ύψους και του βάθους ή μετριότητες δεν μπορούν να στηρίξουν τις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας. Τουλάχιστον όχι ως βασικοί.

Όσους περισσότερους από αυτούς καταφέρει να ξεφορτωθεί η «Κυρία», διότι προκύπτει και το εμπόδιο των αποζημιώσεων, τόσες θέσεις θα ανοίξουν για αποκτήματα, που κατά την εκτίμηση των πολύπειρων Ρόνι Λέβι και Ανδρέα Παντελή θα ανεβάσουν το επίπεδο. Πέρα από τη στελέχωση, θα μετρήσουν και άλλες παράμετροι, όμως σε γενικό πλαίσιο η ομάδα της Αμμοχώστου διαθέτει τη δυναμική και τον κόσμο για να επανέλθει στην ελίτ όπου ανήκει.

Μία ορθόδοξη μέθοδος -εκτιμώ- για να το πετύχει είναι να ισορροπήσει τον αγωνιστικό της σχεδιασμό μεταξύ των έτοιμων λύσεων και των ταλέντων. Κάτι δηλαδή σαν μια συνταγή από Λέβι του σήμερα, με μια δόση από νοοτροπία Πάους του 2014. Όσο κι αν έχει ανάγκη τις προσωπικότητες στην ενδεκάδα της, που δεν θα επιτρέπουν ρεζιλίκια τύπου Τσιρείου και θα έχουν την ποιότητα για να παίρνουν ντέρμπι, η Ανόρθωση χρειάζεται και το νέο αίμα για χίλιους δυο λόγους. Είτε αυτό θα προέρχεται από την ακαδημία της είτε θα είναι προϊόν σκάουτινγκ.

Η δε προ τριετίας ανάδειξη του Λαΐφη και του Μακρή δείχνει πως αξίζει τον κόπο να τσεκαριστούν και άλλα παιδιά που ξέρουν ποιο έμβλημα έχουν στη φανέλα. Νικολάου διεθνής, Κυριάκου διεθνής, Ιωάννου διεθνής και πάει λέγοντας. Αν δεν πάρουν ευκαιρίες και δεν πάψουν να αποτελούν μπαλώματα, κανένα συμπέρασμα για το επίπεδο και την προοπτική τους δεν θα είναι σφαιρικό.

Η Ανόρθωση έχει άμεση ανάγκη από βασικούς Κύπριους παίκτες και αν προτιμήσει την ανέξοδη λύση, τότε θα πρέπει να τους αναδείξει. Όσο για τον Οικονομίδη, τον μοναδικό γηγεγή με ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών στο αρχικό σχήμα, σίγουρα δεν ήταν κι ο καλύτερος σε απόδοση στη σεζόν που ολοκληρώνεται, αλλά ο χειρισμός του θέματός του από τον Ρόνι Λέβι από εδώ και πέρα ίσως αποκτήσει συμβολική σημασία. Είτε επιχειρήσει να τον αναγεννήσει είτε τον κρατήσει στις ρεζέρβες, ανάλογο θα είναι και το μήνυμα που θα λάβουν οι νεαροί παίκτες.

Ένας εργατικός και με πνεύμα νικητή προπονητής όπως ο Λέβι, που έδειξε έργο υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, όπως στηρίζει και ξαναστηρίζει ένα Σάντος παρά τις απίστευτες γκέλες, μπορεί να το πράξει και με έναν Κύπριο παίκτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ