aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣύμπτωση επαναλαμβανόμενη…

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Όταν κάτι συμβαίνει μία-δύο φορές μπορεί και να είναι σύμπτωση. Όταν όμως συμβαίνει εννέα φορές σε 16 παιχνίδια (μαζί με αυτό του κυπέλλου) λέγεται και ικανότητα. Η Ανόρθωση μέχρι σήμερα έχει μαζέψει 33 βαθμούς σε 15 αγώνες εκ των οποίων οι 13 έχουν έρθει με γκολ που σημείωσε η ομάδα στο τελευταίο 20λεπτο των αγώνων της.

Στατιστικό που λέει πολλά και που «φωτογραφίζει» αλήθειες. Μία εξ αυτών είναι η πολύ καλή φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ομάδα καταφέρνει σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια να βγάζει αυτή την επιθετικότητα, αλλά και τα τρεξίματα στα τελευταία λεπτά των αγώνων της. Ο προπονητής φυσικής κατάστασης, ο Γιώργος Γεωργίου, έχει βάλει το χεράκι του σ’ αυτό. Φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι κάνει πολύ καλή δουλειά και έχει βοηθήσει από τη θέση του να έρθουν κάποιοι βαθμοί.

Πάμε να δούμε ποια είναι τα παιχνίδια που η «Κυρία» κατάφερε να πάρει βαθμό ή βαθμούς από το 70′ των αγώνων της και έπειτα. Η αρχή έγινε στη δεύτερη αγωνιστική όταν κέρδισε την Αλκή με αυτογκολ στο 87′ του Στρατηλάτη (+2). Κόντρα στην ΑΕΚ πήρε βαθμό στις καθυστερήσεις (+1), ισοφάρισε τον Απόλλωνα με 10 παίκτες στο 71′ (+1), κέρδισε τον Εθνικό με γκολ στο 84′ (+2), πήρε βαθμό από την Ομόνοια στο 90’+6 (+1), κέρδισε τον Ερμή στο 72′ (+2), κέρδισε τη Νέα Σαλαμίνα με γκολ στο 90’ (+2) αλλά και την Αλκή με γκολ στο 90’+1 (+2).

Κάνοντας την πρόσθεση βλέπουμε ξεκάθαρα ότι η Ανόρθωση έχει κερδίσει 13 βαθμούς στα τελευταία στάδια των αναμετρήσεών της. Αριθμός εντυπωσιακός. Υπάρχει επίσης και το παιχνίδι κυπέλλου που γύρισε το ματς και πήρε την πρόκριση με γκολ στο 74’ και στο 76’. Όλα αυτά δεν μπορεί να είναι τυχαία. Η ομάδα βγάζει ενέργεια στο φινάλε, έχει αντοχές, έχει πείσμα, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα και στο τέλος συνήθως δικαιώνεται, συνεχίζοντας την αντεπίθεσή της, διατηρώντας και το αήττητο σερί της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ