aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτα συν του Ρόνι Λέβι…

Στα συν του Ρόνι Λέβι…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η πρωτιά στη βαθμολογία και η συγκομιδή των 15 βαθμών διατηρούν το πολύ καλό στις τάξεις της Ανόρθωσης. Τα πάθος και η μαχητικότητα που επιδεικνύουν οι κυανόλευκοι είναι στα συν του Ρόνι Λέβι, παρά το γεγονός ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές έφεραν ισοπαλία 1-1 και όχι τη νίκη.

Ήταν δύο ντέρμπι (κόντρα στην ΑΕΚ και στον Απόλλωνα) στα οποία η «Κυρία» βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά είχε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση. Γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο και από τη διοίκηση «Όταν βρίσκεσαι πίσω σε ένα ντέρμπι καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις κάτι. Εκτός έδρας με την ΑΕΚ πιέσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό και ισοφαρίσαμε και με τον Απόλλωνα ισοφαρίσαμε με δέκα ποδοσφαιριστές», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο πρόεδρος Ανδρέας Παντελή, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρώτη θέση, τονίζοντας ωστόσο, ότι δεν σημαίνει τίποτα στην 7η αγωνιστική, αφού υπάρχουν πολλά παιχνίδια που πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον σωστό τρόπο».

Οι οπαδοί της Ανόρθωσης εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την εικόνα των κυανόλευκων μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όχι μόνο δεν τα παρατούν, αλλά βρίσκουν τον τρόπο να αντιδράσουν αποτελεσματικά. Έργο Ρόνι Λέβι, σύμφωνα με τον Σάββα Πηλακούτα, ο οποίος μίλησε χθες στον Active και στην εκπομπή «Τα λέμε όλα»: «Έχει καταφέρει ο προπονητής από το καλοκαίρι να περάσει τη νοοτροπία νικητή στους ποδοσφαιριστές του, είτε παίζουμε με δέκα είτε με εννέα. Δεν πρέπει σε κανένα σημείο του αγώνα να τα παρατάνε. Φαίνεται ότι αυτό το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό το προπονητικό τιμ. Αυτό θέλει να βλέπει και η διοίκηση, αλλά και ο κόσμος. Το γεγονός ότι δεν θέλουν να χάνουν».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της «Κυρίας», η ισοφάριση κάτω από αντίξοες συνθήκες αποτελεί μια μορφή δικαίωσης για τους κυανόλευκους: «Δεν μπορούμε να μένουμε ικανοποιημένοι με τις ισοπαλίες, ωστόσο όταν μένεις από νωρίς με 10 παίχτες και έχεις να αντιμετωπίσεις μια καλή ομάδα όπως είναι ο Απόλλων, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Δεν τα βάλαμε κάτω, οι ποδοσφαιριστές έμειναν πιστοί στο πλάνο του προπονητή και συγκεντρωμένοι. Το γκολ της ομάδας μας θεωρώ ότι ήταν δικαίωση».

Ο απόηχος της αναμέτρησης κόντρα στον Απόλλωνα σε κάποια στιγμή θα καταλαγιάσει και ο Ρόνι Λέβι και οι παίκτες του θα κληθούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν. Με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι το ερχόμενο Σάββατο και κόντρα στην Πάφο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», τέσσερις μέρες αργότερα. Πρόκειται για δύο αναμετρήσεις που όλοι συμφωνούν ότι θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή, αλλά ταυτόχρονα ο πήχης έχει τεθεί στο… εξάποντο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα διατηρήσει ζωντανή τη δυναμική που υπάρχει, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα της προσθέσει πόντους.

Ο Ισραηλινός τεχνικός θα κληθεί να ξεπεράσει τα νέα αγωνιστικά εμπόδια που προέκυψαν με την αποβολή του Σιεού, αλλά και το γεγονός ότι ο Σεκού Σισέ συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες και δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί κόντρα στους Αχνιώτες. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την κατάσταση του Πράνιτς, ο οποίος δεν αγωνίστηκε το Σάββατο λόγω της τιμωρίας του, ενώ υποβλήθηκε και σε επέμβαση κήλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ