aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠηλακούτας: «Άδικο να πάει η Ομόνοια Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί όχι αγώνας μπαράζ;»

Πηλακούτας: «Άδικο να πάει η Ομόνοια Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί όχι αγώνας μπαράζ;»

Την ξεκάθαρη θέση της Ανόρθωσης για επανέναρξη του πρωταθλήματος μετέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της «Κυρίας». Ο Σάββας Πηλακούτας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM (95,0) τόνισε ότι οι ειδικοί και οι επιστήμονες, είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί να επαναρχίσει το πρωτάθλημα μέσα στον Ιούνιο κεκλεισμένων των θυρών.

Χαρακτήρισε άδικο να πάρει η Ομόνοια το εισιτήριο της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ σε περίπτωση διακοπής του πρωταθλήματος και υπογράμμισε ότι η ομάδα της Αμμοχώστου ευνοεί τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ, ώστε να κριθεί στο γήπεδο ο πρωταθλητής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τo μέλλον του πρωταθλήματος: «Η θέση της Ανόρθωσης είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο. Με όσα δηλώνουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί να επαναρχίσει το πρωτάθλημα μέσα στον Ιούνιο κεκλεισμένων των θυρών και οι προπονήσεις να επαναρχίσουν στα μέσα Μαΐου. Οπότε, υπάρχουν λύσεις εφόσον πάνε όλα καλά. Λίγο πολύ αυτή είναι θέση μας. Αν οι ειδικοί λένε μπορεί αυτό να συμβεί τότε θα μπούμε σε μια διαδικασία να επιστρέψουμε στις προπονήσεις και ακολούθως στην επανέναρξη του πρωταθλήματος».

Για τις πληροφορίες ότι υπάρχουν ομάδες που θέλουν να διακοπεί η σεζόν: «Κάποιοι φέρνουν το παράδειγμα της Ολλανδίας και το συγκρίνουν την Κύπρο όμως δεν είναι τα ίδια δεδομένα. Στην Ολλανδία θα παραμείνουν όλα κλειστά, όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι εντελώς διαφορετικό να στεφθεί πρωταθλήτρια η Λίβερπουλ και είναι διαφορετικό να γίνει κάτι τέτοιο στην Κύπρο. Έχει παιχτεί μόλις ένα παιχνίδι στα πλέι οφ. Θα θεωρείται πάρα πολύ άδικο να βρεθεί η Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ και εμείς στο Γιουρόπα Λιγκ ενώ δεν υπάρχει βαθμολογική διαφορά. Όλα αυτά όμως είναι θεωρητικά».

Αν θα δέχονταν η Ανόρθωση τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ: «Σαφώς. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να αναδειχτεί ο πρωταθλητής. Δεν θα διαφωνούσαμε σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλο τρόπος».

Αν θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς Ανόρθωσης σε περίπτωση διακοπής επικαλούμενη το άδικο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της UEFA: «Μελετώνται όλα από τη διοίκηση. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε κατάσταση αναμονής. Σαφώς και θεωρούμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι ιδιαίτερο άδικο για την Ανόρθωση».

Για την κατάσταση των Νταουσβίλι και Ανανίντζε: «Έχει λήξει η καραντίνα του Νταουσβίλι. Με τον Ανανίντζε βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία. Ακολουθεί κανονικά την αποθεραπεία του και βρίσκεται σε αρκετά καλό δρόμο. Ίσως όταν έρθει στιγμή να επιστρέψει να είναι και έτοιμος».

Για τους μισθούς των παικτών: «Η ΚΟΠ κατέθεσε μια πρόταση η οποία δεν έγινε δεχτή. Ο ΠΑΣΠ δεν επέστρεψε με αντιπρόταση. Υπάρχει σκέψη στο να τα βρούμε με τους δικούς μας παίκτες. Εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα, η πλειοψηφία των παικτών έχουν συμβόλαια και για τη νέα σεζόν οπότε αυτό δεν θα μας επηρεάσει. Θέλουμε να μιλήσουμε με τους παίκτες μας για να βρούμε μια λύση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ