Παράδειγμα προς μίμηση

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Από τα τμήματα υποδομής του Παραλιμνίου στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Από την Αγγλία στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης και πριν έλθει η απογείωση στον βαρωσιώτικο σύλλογο, για ένα διάστημα αγωνίσθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Αλκή.

Ο Κωνσταντίνος Λαΐφης, λίγους μόλις μήνες αφότου «πάτησε» τα 23 του χρόνια, βλέπει τις αρχικές φιλοδοξίες του να υλοποιούνται και παραλλήλως τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να πιάνουν ταβάνι. Τους κόπους και τους μόχθους, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς να δικαιώνονται!  Και ναι, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς, ή για να ακριβολογούμε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από τη στιγμή που έδωσε την εντολή, η δουλειά ήταν θέμα χρόνου να γίνει, αφήνοντας προφανώς την ΑΕΚ Αθηνών ή τέλος πάντων τον κάθε άλλο ενδιαφερόμενο σύλλογο να ψάχνεται για ρευστό ώστε να καλύψει τη ρήτρα στο συμβόλαιο. Ο Λαΐφης ντύνεται στα ερυθρόλευκα και από εκεί αναμένεται να δοθεί δανεικός στην κυπελλούχο Βελγίου Σταντάρ Λιέγης.

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μεγάλο βήμα στην καριέρα του Παραλιμνίτη μεσοαμυντικού, ο οποίος παρουσιάζεται πανέτοιμος για τον νέο άκρως συναρπαστικό (και απαιτητικό) δρόμο που ανοίγεται μπροστά του. Βρίσκεται σε μια εξαιρετικά καλή, ποδοσφαιρικά, ηλικία και με καλή μεταπωλητική αξία, εάν συνεχίσει βεβαίως τον ανηφορικό δρόμο της εξέλιξης και της προόδου.

Τα δείγματα γραφής του Λαΐφη στην Ανόρθωση ήταν ομολογουμένως πολύ καλά. Και το σπουδαιότερο όλων αποτελεί το γεγονός ότι παρατηρήθηκε εξέλιξη, κερδίζοντας έτσι μια (μόνιμη) θέση και στην εθνική μας ομάδα. Απέδειξε πως όχι μόνο έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει, αλλά και να αφήσει εποχή.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Κωνσταντίνο είναι να έχει διάρκεια, γιατί πλέον ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος. Θα έχει να συναγωνιστεί ποδοσφαιριστές μεγαλύτερου αγωνιστικού βεληνεκούς σε σχέση με τα δικά μας δεδομένα, οπότε θα κληθεί αυτομάτως να αποδείξει πάρα πολλά. Θα πρέπει να βελτιώνεται συνεχώς και να δουλεύει ασταμάτητα πάνω στις αδυναμίες του.

Το σίγουρο είναι όμως ότι αν προοδεύσει, αν εξελιχθεί, όχι μόνο θα εκτοξευτεί, αλλά θα έχει θέσεις τις βάσεις για κάτι πολύ πιο λαμπρό στη συνέχεια. Και το αγωνιστικό υπόβαθρο έχει και πρωτίστως το μυαλό για κάνει τα νέα του όνειρα πραγματικότητα. Όποια και να είναι αυτά για τον παίκτη που σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarket  αποτελούσε τον μοναδικό παίκτη της Ανόρθωσης στη λήξασα σεζόν του οποίου η αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είχε επταψήφιο νούμερο!