aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Ο ιπτάμενος Ολλανδός»

«Ο ιπτάμενος Ολλανδός»

Ένα ωραίο αφιέρωμα για τον πρώην ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης ετοίμασε η οπαδική ιστοσελίδα της “Κυρίας”, perifanoianorthosi.wix.com.

Διαβάστε το πιο κάτω:

“Θυμάστε πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει μόλις ένα εξάμηνο από την ομάδα και να είναι τόσο αγαπητοί και αναγνωρίσιμοι; Μάλλον όχι! Την πρωτοκαθεδρία σε αυτό τον τομέα έχει μόνο ένας και αυτός ήταν ο Νόρτιν Βόουτερ!

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο…ΑΙΑΝΤΑΣ!

Ο Νόρτιν Βόουτερ γεννιέται στις 24 Αυγούστου 1976 στο Paramaribo του Σουρινάμ (παροικία της Ολλανδίας στην Αμερική). Εκεί θα τον διακρίνουν στα πρώτα του “ποδοσφαιρικά βήματα” οι σκάουτερς του Άγιαξ και θα τον φέρουν στην πιο περίφημη ακαδημία της Ευρώπης.

Θα καταφέρει να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα για τρία χρόνια, από το 1994-1997 και σε 58 εμφανίσεις θα σκοράρει 6 γκολ. Μάλιστα στο παλμαρέ του έχει και μια κατάκτηση Τσάμπιονς Λίγκ το 1996, με καθοριστική συμβολή στα ημιτελικά, αφού σκοράρει στον επαναληπτικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ανατρέπει το 0-1 του πρώτου αγώνα.

Οι άνθρωποι του Άγιαξ δεν θα μείνουν ευχαριστημένοι από την πορεία του Ολλανδού και το 1997 θα αποκτήσει την ελευθέρα του για να πάει στην Ισπανική Σαραγόσα.

ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ, ΟΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ!

Στην Ισπανική Σαραγόσα αν και υπογράφει τετραετές συμβόλαιο, οι σχέσεις του με την ομάδα είναι τεταμένες. Εκεί λέγεται ότι ο Ολλανδός είναι “τσακωμένος” με την προπόνηση και με διάφορες δικαιολογίες απουσιάζει από τις προπονήσεις. Ο παραγκωνισμός του μάλιστα ως φυσιολογικό απότοκο της συμπεριφοράς τους(σύμφωνα με την οπτική γωνία των Ισπανών), θα φέρει την έκρηξή του στη συνέντευξη τύπου, όπου θα παραπονεθεί για την μεταχείριση που τυγχάνει. Αποκορύφωμα αυτής της διαταραγμένης σχέσης, ήταν η απαγόρευση στον ίδιο να συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας από τον προπονητή του κάτι που θα φέρει και το διαφαινόμενο τέλος του από την ομάδα. Ο Βόουτερ σε δυο χρόνια παραμονής καταγράφει 32 συμμετοχές και μόλις ένα γκολ!

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΤΩΣΗ!

Η νεοφώτιστη Γουότφορντ στην Πρέμιερ Λίγκ το καλοκαίρι του 1999 δε θα διστάσει να ξοδέψει 1,2 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Ολλανδό, κάτι που θα αποτελέσει ρεκόρ τότε για την ιστορία του συλλόγου. Ο Βόουτερ τυγχάνει αποθεωτικής υποδοχής, ενώ οι πρώτες του εμφανίσεις είναι εξαιρετικές με τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας να του κολλούν το προσωνύμιο “τρακαδόρος”, ενώ συνήθως είναι βασικός στο σχήμα της ομάδας. Η συνέχεια για τον ίδιο όμως είναι απελπιστική με τον Ολλανδό να ψηφίζεται ως μια από τις χειρότερες μεταγραφές του συλλόγου, αλλά και της Πρέμιερ Λίγκ. Σε τρία χρόνια παρουσίας θα καταγράψει 63 συμμετοχές και τρία γκολ, ενώ θα αφήσει τη Γουότφορντ υποβιβασμένη.

ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ…ΑΝΟΡΘΩΣΗ!

Τα επόμενα δυο χρόνια ο Βόουτερ στη συνέχεια θα δοκιμάσει την τύχη του σε Ρούσενταλ και Μπράγκα χωρίς να πιάσει και κάπου εκεί μπαίνει στο κόλπο… η Ανόρθωση! Ο Τιμούρ Κετσπάγια θέλει να χτίσει μια ομάδα πρωταγωνίστρια και πείθει τον Ολλανδό να κατηφορίσει στην Κύπρο. Μάλιστα την τότε εποχή άρχισε ο κόσμος να χρησιμοποιεί ευρέως τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπορούσαν μέσω του bluetooth να αποστείλουν εικόνες και βίντεο από την μια συσκευή στην άλλη. Με το που πατά το πόδι του ο Ολλανδός σε κυπριακό έδαφος, οι πρώτες φωτογραφίες αρχίζουν να αποστέλλονται από Ανορθωσιάτη σε Ανορθωσιάτη, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για μεταγραφή μπαμ Ολλανδού με προϋπηρεσία σε Άγιαξ και συμμετοχές σε τελικό Τσάμπιονς Λίγκ. Ο κόσμος την επομένη διαβάζει με χαρά τα αθλητικά εξώφυλλα της εποχής που μιλούν για μεταγραφή καρατίων, ενώ το απόγευμα συρρέει στο Αντώνης Παπαδόπουλος για να παρακολουθήσει από κοντά τον “Ιπτάμενο Ολλανδό.”

ΦΙΝΕΤΣΑ, ΣΤΥΛ, ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ…. ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΣ!

Ο Τιμούρ Κετσπάγια φαίνεται να βρίσκει το “κουμπί” του Ολλανδού, αφού ο Ολλανδός από τις πρώτες του στιγμές στο χορτάρι μοιάζει ασυγκράτητος. Θα σκοράρει μάλιστα στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς απέναντι στην Ομόνοια στο αλησμόνητο 2-4 του Γ.Σ.Π, ενώ λίγο έλειψε να του καταλογιστεί το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος, αφού στον ίδιο αγώνα καταφέρνει να “τσιπάρει” τον αντίπαλο και στον αέρα να σουτάρει από το κέντρο του γηπέδου, η μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι για λίγα χιλιοστά . Φυσικά όλοι οι θεατές, όπως και ο Σάββας Κοσιάρης που μετέδιδε τον αγώνα μέσω της LTV, έτριβαν τα μάτια τους με το τι έβλεπαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολλανδός κατάφερε να σμίξει με την υπόλοιπη dream team της εποχής και με την επιθετική τετράδα Κινκλάτζε-Τιμούρ- Φρούσος-Βόουτερ σκορπούσαν τον τρόπο σε κάθε αντίπαλο. Η ομάδα πήγαινε “τρένο” στο κυπριακό πρωτάθλημα, αφού καμιά ομάδα δεν έμοιαζε ικανή να την σταματήσει και ο Βόουτερ σε 14 συμμετοχές, θα σκοράρει 7 γκολ, ενώ θα μοιράσει και πάρα πολλές ασσίστ στους συμπαίχτες του.

ΜΠΑΣΙΜΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Οι εμφανίσεις του Βόουτερ είναι καθηλωτικές και δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους πράσινους της Αθήνας, οι οποίοι με στενό κροσέ θα αποκτήσουν τα δικαιώματα του Ολλανδού, ο οποίος θα “κουνήσει μαντήλι” με μόλις έξι μήνες θητείας στο νησί. Μάλιστα λέγεται ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν “σκληρές”, αφού ο πρόεδρος τότε της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή θα αξιώσει να μην γίνουν ιατρικές εξετάσεις γιατί τον προσβάλλουν! Τελικά η Ανόρθωση θα καρπωθεί ένα ποσό της τάξης των 150.000.000 δραχμών και ο Ολλανδός θα φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ!

Στον Παναθηναϊκό ο Βόουτερ και πάλι δεν θα καταφέρει να εγκλιματιστεί. Ο Βόουτερ σε 30 παιχνίδια εκ των οποίων τα 26 δεν θα βγάλει ενενηντάλεπτο, ενώ οι άνθρωποι της Παιανίας μιλούν για ένα ποδοσφαιριστή με κακή φυσική κατάσταση.

Οι συμποδοσφαιριστές του μάλιστα θα του κολλήσουν το “πίτσα σουβλάκι, κόκα κόλα” δείγμα της κακής ζωής του. Τελικά θα αφήσει τον Παναθηναϊκό για την Τουρκία και τη Σίβασπορ.

Στη Σίβασπορ θα μείνει ένα χρόνο με μόλις δέκα συμμετοχές και τρία γκολ , ενώ θα επιστρέψει στην Κύπρο την επόμενη χρονιά για λογαριασμό της ΑΕΚ Λάρνακας. Μάλιστα οι φίλοι της Λαρνακιώτικης ομάδας θα αρχίσουν τα πειράγματα προς τους φίλους της ομάδας μας για αυτή την μεταγραφή, μόνο που υπολόγιζαν χωρίς τον “ξενοδόχο”, αφού ο Ολλανδός αποδείχτηκε “τελειωμένος” ποδοσφαιρικά με πενιχρή παρουσία στην ομάδα της Λάρνακας.

Εκεί αποφασίζει να βάλει τέλος την καριέρα του σε ηλικία μόλις 32 ετών, ενώ μάλιστα θα πληρώσει από την τσέπη του για να απεμπλακεί από το συμβόλαιό του.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ…ΠΤΩΧΕΥΣΗ!

Τα οικονομικά του Ολλανδού είναι συνυφασμένα με την καριέρα του, αφού το 2011 θα κηρύξει πτώχευση, εξαιτίας της τραγικής οικονομικής διαχείρισης των χρημάτων του. Ενώ ο Ολλανδός είχε στο παλμαρέ του 14 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, εντούτοις δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά τα εισοδήματά του.

Μάλιστα θα του κατασχεθεί η πολυτελής βίλα του και η πανάκριβη του Λαμποργκίνι!

ΙΔΡΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ….ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

Τώρα ο Νόρτιν Βόουτερ με τον φίλο του και συμπαίχτη του στον Άγιαξ Κίκι Μουσάμπα, ίδρυσαν μια νέα ομάδα, τη Νιου Άμστερνταμ, η οποία έχει ως στόχο να ανέβει κατηγορίες και να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ!

Αυτή ήταν η ζωή του Νόρτιν Βόουτερ, πολυτάραχη, απογοητευτική, επεισοδιακή, αποθεωτική. Ένα παιδί που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και κατέληξε με τους χειρότερους. Δεν θα ήταν υπερβολή να σημειώσουμε, ότι “όαση” στην καριέρα του ήταν η δική μας ομάδα, όπου μας πρόσφερε στιγμές.. “μαγείας”. Αδιαμφισβήτητα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ζογκλέρ που “πάτησαν” το πόδι τους σε κυπριακό έδαφος, που είχαμε τη τιμή να παρακολουθήσουμε!”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ