aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜαύρο πρόβατο αξίας 600.000 ευρώ

Μαύρο πρόβατο αξίας 600.000 ευρώ

Με αυτό τον τίτλο η οπαδική ιστοσελίδα της Ανόρθωσης, perifanoianorthosi.wix.com, αναφέρεται στο πρόσωπο των ημερών, Κωνσταντίνο Λαΐφη.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

“Η ζωή λένε ότι είναι ένας τροχός. Ένας τροχός που γυρίζει ανάλογα με την προσπάθεια που κάνεις και τις θυσίες. Για να φτάσεις στην κορυφή είναι δύσκολο. Για να παραμείνεις είναι ακατόρθωτο και αυτό μας το διδάσκει καθημερινά η ζωή. Μας το διδάσκει όμως σε μεγάλο βαθμό και το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο όπου μία στραβοκλωτσιά κάνει τον παιχταρά άμπαλο. Μετατρέπει το ανερχόμενο ταλέντο, σ’ένα μέτριο παίχτη που έπρεπε να παίζει δανεικός σε μικρομεσαία ομάδα της χώρας. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στην Κύπρο, είμαστε(και λυπάμαι πολύ που θα το πω αυτό), ρατσιστές με τα ίδια μας τα παιδιά.

Έχουμε δει πολλές φορές παίχτες με παρόν και μέλλον, παίχτες που «μιλούν» στην μπάλα με άπταιστη προφορά να χάνονται στην σκιά των υψηλόμισθων κοινοτικών και ξένων. Έχουμε δει παράγοντες να «καίνε» Ανορθωσιάτικα ταλέντα στην φωτιά της μίζας, για να προωθήσουν αυτούς που θέλουν. Μέσα από όλη αυτή την κόλαση που ονομάζεται «φυτώρια», βγαίνουν και κάποιοι λίγο πιο τυχεροί. Παίχτες που έχουν δει πολλά και είναι περήφανοι που βρίσκονται στην πρώτη ομάδα, γιατί το κέρδισαν με το σπαθί τους. Ένας από αυτούς ήταν και ένας Παραλιμνίτης, πρώην κάτοικος Νόττιγχαμ. Το όνομα του Κωνσταντίνος Λαΐφης.

Ο Κωνσταντίνος άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά του βήματα στην ΕΝΠ και σε ηλικία 16 χρονών μετακόμισε με μια βαλίτσα γεμάτη όρεξη και όνειρα στην Νότιγχαμ Φόρεστ. Εκεί παρέμεινε μέχρι τον Νοέμβρη 2011, όπου επέστρεψε στην Κύπρο και υπόγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα μας. Το καλοκαίρι του ’13 και έχοντας όλη και όλη μία συμμετοχή σε αγώνα Κυπέλου με τον ΑΠΟΠ Κινήρα, θα κάνει προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Στα φιλικά ο Λαΐφης κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με αποτέλεσμα ο Χριστάκης Κασσιανός να τον έχει στις επιλογές του. Η Ευρωπαϊκή πορεία για την ομάδα μας ξεκινάει από το Αντώνης Παπαδόπουλος με αντίπαλο την Σουηδική Γκέφλε. Ένα ήσυχο απόγευμα για την ομάδα μας, όπου κερδίζει 3-0, με τον Κωνσταντίνο να παρακολουθεί το παιχνίδι από τον πάγκο.

Οι ημέρες πέρασαν και φτάνει η ημέρα του επαναληπτικού. Η Ανόρθωση που και για τους πιο απαισιόδοξους ήταν με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση, θα ξεκινήσει το ματς με τον Κωνσταντίνο Λαΐφη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Την συνέχεια λίγο πολύ την γνωρίζουμε όλη. Η Ανόρθωση κάνει ίσως την χειρότερη της εμφάνιση στην Ευρώπη και δέχεται ντροπιαστική ήττα- αποκλεισμό. Και ως δια μαγείας το σπασμένο μάρμαρο του αποκλεισμού, το πληρώνει ο μικρότερος, ο πιο άπειρος, το δικό μας παιδί. Χωρίς πολλά πολλά ο Λαΐφης θα γίνει το μαύρο πρόβατο και με την έλευση του Ζόρζε Κόστα θα φύγει με υποσχετική στην Αλκή. Βλέπεται έπρεπε να γίνει ξεσκαρτάρισμα τότε στην Ανόρθωση και ο Κωνσταντίνος ήταν πολύ λίγος.

Στην Αλκή, ο Παραλιμνίτης βρήκε την χαμένη του υπερηφάνεια και έδειξε πόσα κιλά μπάλα ξέρει με την βοήθεια του Κωστάκη Καϊάφα. Μέτρησε 16 συμμετοχές σε μία Αλκή που αποτελούνταν κατά το πλείστον από νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπου κατάφερε να ξεχωρίσει. Το Ιανουάριο του 2014 επιστρέφει στην ομάδα μας, με προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου. Θα μετρήσει ακόμη 9 συμμετοχές, σε μία χρονιά όπου διδάχθηκε πολλά για την κυπριακή ποδοσφαιρική παιδεία.

Το καλοκαίρι του ’14, η Ανόρθωση γυρίζει σελίδα, με τον Ολλανδό Αντρέ Πάους να κάθεται στον πάγκο και με τον επίσης Ολλανδό Φαν Λέουβεν να αναλαμβάνει χρέη τεχνικού διευθυντή. Οι Ολλανδοί πήραν την σκούπα και άρχισαν τις προσθαφαιρέσεις. Ο Κωνσταντίνος ελέω και των εμφανίσεων του στην Αλκή, δεν αφήνει ασυγκίνητους τους Πάους και Λέουβεν , όπου όχι μόνο τον κρατούν στο ρόστερ, αλλά ο πρώτος του δίνει μόνιμο ντουλαπάκι στα αποδυτήρια του Αντώνης Παπαδόπουλος και ο δεύτερος του ανανεώνει το συμβόλαιο μέχρι το 2017.

Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας. Ο Κωνσταντίνος γίνετε δειλά δειλά ο καινούργιος ηγέτης της ομάδας μας, ενώ πολλή δεν δίστασαν να τον παρομοιάσουν με τον πρώην αρχηγό της ομάδας μας, Νίκο Νικολάου. Η ωριμότητα και η εξέλιξη που έδειχνε παιχνίδι με παιχνίδι ήταν απίστευτη, σε σημείο όπου πήρε κλήση από την Εθνική Ομάδα της χώρας μας. Ποιός θα ξεχάσει το παιχνίδι με την Ουαλία, όταν ο Γκάρεθ Μπέιλ τον είχε αφήσει ένα μέτρο πίσω και όχι μόνο τον έφτασε στο sprint, αλλά τον έκοψε με ένα τάκλιν, το οποίο του πήρε ταυτότητα και διαβατήριο μαζί και υποχρέωσε τον Ουαλό να κάνει αίτηση στην Ουαλική πρεσβεία την Κύπρο, για να φύγει από το νησί μας.

Και ερχόμαστε στο καλοκαίρι του 2016, όπου ο Λαίφης μετρά μέρες στην Ανόρθωση, αφού μοιάζει σχεδόν βέβαιη η μεταγραφή του στο εξωτερικό. Και αν δεν γίνει αυτό, σίγουρα το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας μας, θα κοσμεί το μπράτσο του. Ένα περιβραχιόνιο που του ανήκει δικαιωματικά. Φαίνεται η επιστροφή του στην ομάδα ήταν ένα προσωπικό στοίχημα με τον ίδιο του τον εαυτό. Ήρθε πίσω για να «καθαρίσει « το όνομα του και να βάλει κάποιους να «γλείψουν τζιαμέ που εφτύσαν», αφού η ρήτρα του αγγίζει τις 600.000 ευρώ . Καθόλου άσχημα για το μαύρο πρόβατο της Γκέφλε….”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ