aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚόλιν στο «Goal»: «Ιδανική επιλογή ο Στρέπελ»

Κόλιν στο «Goal»: «Ιδανική επιλογή ο Στρέπελ»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ως έναν εργατικό, με όραμα για το ποδόσφαιρο και με προοδευτικές μεθόδους εκγύμνασης σκιαγράφησε το νέο προπονητή της Ανόρθωσης, Γιούργκεν Στρέπελ ο πρώην αμυντικός της «Κυρίας», Γιούργκελ Κόλιν.

Ο Ολλανδός που θήτευσε στην ομάδα της Αμμοχώστου από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι το καλοκαίρι του 2013 μίλησε στο «Goal» για το νέο αφεντικό του «Αντώνης Παπαδόπουλος», χαρακτηρίζοντας ως ιδανική την επιλογή πρόσληψης του 49χρονου συμπατριώτη του τεχνικού. «Ο κ. Στρέπελ έχει πολύ καλό όνομα στην Ολλανδία, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Αυτό που δηλώνουν μετά βεβαιότητας όσοι δούλεψαν μαζί του είναι ότι ξέρει να τονώνει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του, να τους δίνει αυτοπεποίθηση και να παίρνει το 100% των δυνάμεων του καθενός».

Διαβάστε επίσης: Τα «στοιχήματα» του Γιούργκεν Στρέπελ

Ακολούθως ο 37χρονος, πλέον, Κόλιν (έχει αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση) υπογράμμισε πως ο νέος προπονητής της Ανόρθωσης αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο με συνεχές τρεξίματα: «Είναι πολύ εργατικός. Δουλεύει συνέχεια με τους ποδοσφαιριστές και τους ωθεί να βελτιώνονται. Συνήθως οι ομάδες του είναι επιθετικές και αρέσκονται στο να πιέζουν από ψηλά τον αντίπαλο. Δεν τον ενοχλεί αν… ανοίξει ένα αποτέλεσμα. Φυσικά, αυτό ισχύει στις πλείστες ολλανδικές ομάδες και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να το εφαρμόσει στην Κύπρο, όπου το ποδόσφαιρο είναι πιο σκληρό και τα σκορ πιο στενά».

Σε ερώτηση κατά πόσο θεωρεί τον Στρέπελ ικανό να «δέσει» τα αποδυτήρια της ομάδας, αφού το τελευταίο διάστημα χάθηκε η «χημεία», ήταν κάθετος: «Σίγουρα, ναι. Δημιουργεί πολύ καλές σχέσεις με τους παίκτες. Στην Ολλανδία είναι ένα αγαπητό πρόσωπο, κανείς δεν έχει να πει κακή κουβέντα γι’ αυτόν».

Καταληκτικά, ο Γιούργκεν Κόλιν δήλωσε βέβαιος για την ορθότητα της επιλογής της Ανόρθωσης και ανυπόμονος για να διαπιστώσει το έργο που θα επιτελέσει στην ομάδα της Αμμοχώστου ο Γιούργκεν Στρέπελ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ