aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ «Κυρία» με τα (αμυντικά) δώρα

Η «Κυρία» με τα (αμυντικά) δώρα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι που η Ανόρθωση έμεινε στην ισοπαλία, με αποτέλεσμα ήδη να μετρά τέσσερις χαμένους βαθμούς. Το αποτέλεσμα στον τελευταίο αγώνα με την ΑΕΖ και ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήλθε, προκάλεσε έντονο προβληματισμό και απογοήτευση στις τάξεις του συλλόγου.

Η «Κυρία» έβγαλε σε άλλο ένα παιχνίδι τα ίδια συμπτώματα στην αγωνιστική της συμπεριφορά. Η αμυντική της γραμμή, δηλαδή, έκανε δωράκια στην ΑΕΖ, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σκοράρει περισσότερα τέρματα απ’ όσα «χάρισε».

Το να βλέπεις τρία (καταστροφικά) ατομικά λάθη από ισάριθμους ποδοσφαιριστές, κάτι που παρατηρήθηκε για παράδειγμα στη φάση του πρώτου γκολ, είναι κάτι που τουλάχιστον θα πρέπει να θέσει άπαντες προ των ευθυνών τους. Θύμιζε παιδική χαρά η άμυνα της Ανόρθωσης.

Μπορεί ο Πούτσε να είπε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την τακτική της ομάδας του και να στάθηκε σε ατομικά λάθη που έγιναν, όμως όσο αυτά συνεχίζονται, τόσο και η Ανόρθωση θα είναι εγκλωβισμένη στον ίδιο τον κακό εαυτό της. Εκτός από την αμυντική γραμμή που υπέπεσε σε λάθη και στα δυο γκολ που πέτυχε η αντίπαλος, δεν πρέπει να αφήνουμε στην απ’ έξω και την επίθεση.

Η «Κυρία» δεν έχει φαντασία στο παιχνίδι της, δεν έχει εναλλακτικό πλάνο και δεν μπορεί εύκολα να δημιουργήσει φάσεις για γκολ. Την Τετάρτη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ λογικά θα βρει περισσότερους χώρους, καθώς απέναντί της δεν θα βρει ένα σύνολο που θα αμυνθεί μαζικά.

Αν όμως δεν μπορέσει να διορθώσει έστω στο ελάχιστο κάποια πράγματα στο παιχνίδι της, τότε τα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει κόντρα στον περσινό πρωταθλητή θα είναι μεγαλύτερα. Ο Πούτσε, που καλείται να βρει τάχιστα τις λύσεις, κατά πάσαν πιθανότητα θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ