aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΈπεσε στα €6,800,000 το χρέος (ομιλία Χαράλαμπου Μανώλη)

Έπεσε στα €6,800,000 το χρέος (ομιλία Χαράλαμπου Μανώλη)

Άρχισε χθες (22/6) τις εργασίες της η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ο απολογισμός του Προέδρου, Χαράλαμπου Μανώλη, ενώ παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν και οι οικονομικές καταστάσεις.

Επειδή δεν είχαν υποβληθεί υποψηφιότητες μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία, η συνεδρία αναβλήθηκε και τα εναπομείναντα θέματα, της εκλογικής διαδικασίας και του διορισμού Ελεγκτών για την επόμενη περίοδο, θα συζητηθούν την Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 18:00, στην Αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους» στο «Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ακολουθούν η ομιλία του Προέδρου, Χαράλαμπου Μανώλη και οι οικονομικές καταστάσεις.

«Αγαπητοί μέτοχοι της εταιρείας, φίλες και φίλοι Ανορθωσιάτες,

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που ανέλαβα την Προεδρία της ποδοσφαιρικής εταιρείας της Ανόρθωσης. Δυο χρόνια κρίσιμα και δύσκολα, τόσο για την Ανόρθωση όσο και για μένα προσωπικά.

Όπως γνωρίζετε, δεν έχω πρόθεση να συνεχίσω στη θέση μου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν  θα συνεχίσω να προσφέρω στην αγαπημένη μας ομάδα ως απλό μέλος του Σωματείου, αλλά και σαν  φίλαθλος όπως πράττετε κι εσείς. Όπως πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε όλοι, ανεξαρτήτως διοικήσεων, πορείας ή αποτελεσμάτων.

Επιτρέψτε μου μια σύντομη ανασκόπηση του έτους.

Η περσινή χρονιά ολοκληρώθηκε με την Ανόρθωση να πετυχαίνει τον στόχο της εισόδου στην εξάδα, να μην μπορεί ωστόσο να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στόχος της τρέχουσας περιόδου, ήταν η ομάδα να βελτιωθεί στις περσινές αδυναμίες, προκειμένου να κερδίσει την έξοδο στην Ευρώπη, παραμένοντας μέσα στα αυστηρά πλαίσια του προϋπολογισμού, μειώνοντας περαιτέρω το χρέος του Συλλόγου.  Σταθερή η προσήλωση σε μια ομάδα που θα παίζει καλό κι ελκυστικό ποδόσφαιρο, διατηρώντας ταυτόχρονα χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Θελήσαμε ωστόσο να προσθέσουμε ποιότητα αλλά και βάθος στο ρόστερ. Η επιλογή στο ποδοσφαιρικό κομμάτι ήταν να συνεχίσουμε με τον προπονητή μας κ. Άντρε Πάους ενώ προχωρήσαμε στην πρόσληψη νέου τεχνικού διευθυντή, του κ. Σταν Φαλξ.

Σε διοικητικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πιστή σε θέσεις αρχών, η Ανόρθωσις πρωτοστάτησε στην προσπάθεια για αλλαγή στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Προχώρησε στην αναζήτηση συμμαχιών προκειμένου να φέρει μια νέα εποχή στον χώρο, δυστυχώς οι προσπάθειες για ανεύρεση  υποψήφιου για την προεδρία της ΚΟΠ απέβησαν άκαρπες. Η Ανόρθωση όμως επιβαλλόταν  να έχει υποψήφιο, γι’ αυτό αποφάσισα μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του συλλόγου άλλα και του ΔΣ, να υποβάλω την υποψηφιότητα μου γνωρίζοντας τις δυσκολίες που περιέκλειε ένα τέτοιο εγχείρημα. Σ’ αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω το έμμισθο προσωπικό της εταιρείας, γιατί εργάστηκε σκληρά προκειμένου να καταρτιστεί για πρώτη φορά στα χρονικά συγκεκριμένο πρόγραμμα με 12 πυλώνες-κεφάλαια μεταρρυθμίσεων καθώς και δεκάλογο για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης.

Παρότι η υποψηφιότητα μας δεν κατόρθωσε τελικά να πετύχει τον στόχο της, αναγνωρίστηκε από όλους η προσήλωση της Ανόρθωσης σε θέσεις αρχών και η ειλικρινής και θαρραλέα προσπάθειά της να βελτιώσει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, αρκετά από τα μέτρα και εισηγήσεις που προτείναμε, χαιρετίστηκαν από τον επανεκλεγέντα πρόεδρο Κώστα Κουτσοκούμνη και είτε εφαρμόστηκαν είτε πρόκειται να εφαρμοστούν.

Για να επιστρέψω στο ποδοσφαιρικό, η ομάδα είχε μια σχεδόν αλάνθαστη πορεία στον πρώτο γύρο, με μοναδικό μελανό στίγμα τον μη διεξαχθέντα αγώνα στο Τσίρειο με τον Απόλλωνα. Στον δεύτερο γύρο τα αποτελέσματα μας δεν ήταν ανάλογα με αυτά του πρώτου, το κύπελλο χάθηκε από στόχος και στα πλαίσια διορθωτικών μέτρων, ως έσχατη λύση, λύθηκε η συνεργασία με τον κ. Πάους. Προσελήφθη στη θέση του ο κ. Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος ωστόσο απέτυχε να αλλάξει οτιδήποτε, αφού η κατάσταση μάλλον εξελισσόταν ακόμα χειρότερη. Προκειμένου να διασωθεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο – που ήταν ο αρχικός στόχος της χρονιάς – προχωρήσαμε στην πρόσληψη του κ. Νεόφυτου Λάρκου, μέχρι το τέλος της περιόδου. Δυστυχώς όμως ήταν ήδη αργά. Επ’ ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Λάρκου καθώς και ολόκληρο το τεχνικό επιτελείο για την προσφορά τους σε αυτό το σύντομο διάστημα που εργάστηκαν στην Ανόρθωση. Θεωρώ ότι έκαναν ότι είναι δυνατό για να επαναφέρουν την ομάδα σε υποφερτό αγωνιστικό επίπεδο.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας εκφράσω την ειλικρινή μου απολογία. Απολογούμαι γιατί δυστυχώς, αγωνιστικά αποτύχαμε. Δεν καταφέραμε να σας δώσουμε τη χαρά ενός τίτλου, μιας διάκρισης. Ούτε καν της εξόδου στην Ευρώπη. Μας στηρίξατε με υπομονή στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, μας βοηθήσατε στις δύσκολες ώρες, όμως δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε. Ειδικά φέτος, μια χρονιά που άρχισε με όνειρα και καλούς οιωνούς, μια χρονιά που πήγαινε θετικά κόντρα στις τρικλοποδιές που μας έβαζαν, μετατράπηκε σε εφιάλτη μέσα στο 2016. Κάναμε λάθη, και στην προσπάθεια να τα διορθώσουμε κάναμε ακόμα περισσότερα. Θέλω να μας πιστώσετε μόνο, ότι αυτά τα λάθη ήταν αποτέλεσμα μιας ειλικρινούς προσπάθειας.

Όμως φίλες και φίλοι μέτοχοι της εταιρείας, δεν μπορούμε να μηδενίζουμε τα πάντα. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι αυτή η διοίκηση με την αρωγή και την οικονομική στήριξη του κυρίου Πουλλαΐδη κατάφερε να ρίξει το χρέος από €17,000,000 στα €6,800,000, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι για την διάσωση του Συλλόγου καταβλήθηκαν €8,100,000 σε παλιές οφειλές ήτοι €2,200,000 πέραν του προβλεπόμενου ποσού που προνοεί η συμφωνία διαχείρισης.  Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι έγιναν διακανονισμοί και αναδιαρθρώσεις των τραπεζικών δανείων και ότι τροχοδρομήθηκε η εξόφληση τους ,δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι με σκληρή διαπραγμάτευση καταφέραμε να αυξήσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα από €860,000  σε €1,200,000 το χρόνο και από την νέα περίοδο θα ανέλθουν στις €1,360,000, ούτε μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι 19 υποθέσεις που εκκρεμούσαν στο ΚΑΣ έχουν όλες διευθετηθεί.

Δεν χρειάζεται καν να αναφέρω ότι τα πάντα είναι καταγεγραμμένα με αποδείξεις, ότι είναι ελεγμένα από ανεξάρτητους ελεγκτές και ότι είναι στην διάθεση σας για τυχόν επιβεβαίωση.

Παρόλα τα οικονομικά επιτεύγματα, η ιστορία κατέγραψε ότι κατά τις περιόδους 2014/2015 και 2015/2016 η Ανόρθωση τερμάτισε στην 5 θέση,  μια θέση που απέχει μακράν των προσδοκιών των φιλάθλων μας, μια θέση που την άφησε χωρίς καμία διάκριση.  Αυτή δυστυχώς είναι η ωμή πραγματικότητα.  Όμως, παρ’όλη την πίκρα που μας διακατέχει, δεν πρέπει να ξεχνούμε ποιο Σωματείο υπηρετούμε. Υπηρετούμε την Ανόρθωση, η Ανόρθωση είναι Ιστορία, μια ιστορία που την έγραψαν οι άνθρωποι που την υπηρετήσαν  στο πέρασμα του χρόνου, είτε αυτοί ήταν επώνυμοι είτε αυτοί ήταν ανώνυμοι, μια ιστορία που γράφτηκε με ιδρώτα, δάκρυα, αίμα και μόχθο. Ουαί και αλίμονο εάν ο κόσμος την εγκαταλείψει αυτές τις δύσκολες ώρες, ουαί και αλίμονο εάν βάλουμε υπεράνω τις προσωπικές μας ατζέντες η τυχόν διαφωνίες.

Ανορθωσιάτισες και Ανορθωσιάτες, σας καλώ όλους, να μείνετε κοντά στην ομάδα. Να την στηρίξετε ανεξαρτήτως προσώπων και καταστάσεων. Να αφήσετε κατά μέρος τα ευχολόγια και τις μεμψιμοιρίες και να προσφέρετε πραγματική στήριξη , είτε προσφέροντας οικονομική βοήθεια, είτε προσφέροντας εθελοντική εργασία, είτε με την εμπλοκή σας στα διοικητικά (η Ανόρθωση χρειάζεται νέους ανθρώπους, η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους, δεν περισσεύει κανένας). Αφήστε την στείρα κριτική και όλοι μαζί να βοηθήσουμε  επιτέλους την ομάδα να ορθοποδήσει μακριά από εσωστρέφειες, ίντριγκες και διχόνοιες.

Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί είμαστε η Ανόρθωσις.

Σας ευχαριστώ».

Πατήστε εδώ για τις οικονομικές καταστάσεις:

Οικονομικές Καταστάσεις Ανόρθωσης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ