aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπάγγελμά της τα… buzzer beater*

Επάγγελμά της τα… buzzer beater*

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

«Θέλεις να μας σκοτώσεις;», ήταν το ερώτημα που έθεσε μέλος της οικογένειάς του προς τον Ρόνι Λέβι, σύμφωνα με τον ίδιο. Πώς να μην… πεθαίνουν από αγωνία οι στενοί συγγενείς του προπονητή της Ανόρθωσης, παρακολουθώντας τα παιχνίδια της; Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, απέναντι στην Αλκή Ορόκλινη (2-1), η ομάδα του γλίτωσε για ακόμη μία φορά με γκολ λίγο πριν από το τέλος του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, πήρε συνολικά 12 πόντους σκοράροντας από το 85’ και έπειτα, σε έξι παιχνίδια του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Και πού ‘σαι ακόμα…

Η αρχή έγινε στο ματς της 2ης αγωνιστικής απέναντι στην Αλκή Ορόκλινη (1-0) στο «Αμμόχωστος», με τη… βοήθεια του Κυριάκου Στρατηλάτη, ο οποίος πέτυχε αυτογκόλ στο 87’. Η συνέχεια δόθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1), όταν ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ισοφάρισε στο 90’+2. Τη σκυτάλη πήρε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, στον οποίον οφείλεται το διπλό επί του Εθνικού (2-1), καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 85’. Τέταρτος της παρέας, ο Ντουγκλάο Φερέιρα. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός τιμώρησε την Ομόνοια στο έκτο λεπτό της καθυστέρησης και χάρισε τον βαθμό στη «Μεγάλη Κυρία» (1-1).

Γενέθλια τούρτα στον Πηλέα (vid)

Πιο πρόσφατα φυσικά ήταν τα δύο τελευταία παιχνίδια. Αρχικά, ο Ζοάο Βίκτορ ευστόχησε με πέναλτι στο 90’ απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα (1-0) και τέλος, το περασμένο Σάββατο ήταν η σειρά του Αράζ Αμπντουλάγιεφ να σκοράρει στο 90’+1 απέναντι στην «Αθάνατη». Αυτό το γκολ ήταν το τέταρτο γκολ σε χρόνο καθυστέρησης για την Ανόρθωση, η οποία φαίνεται πως πάει να κάνει επάγγελμά της τα… buzzer beater*.

Tιμωρία Νιγηρίας λόγω… Σιεού

* Μπασκετικός όρος για το νικητήριο καλάθι που επιτυγχάνεται σχεδόν με το άκουσμα της κόρνας για τη λήξη του αγώνα.

Σισέ: «Το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για τη συνέχεια» (vid)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ