aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Σαν να  μην πέρασε μια μέρα

Ανόρθωση: Σαν να  μην πέρασε μια μέρα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο κατάλογος των πρόωρων αποκλεισμών της Ανόρθωσης στο Γιουρόπα Λιγκ μεγαλώνει. Έτσι, από χθες, μετά τις Πέτροβατς, Ραμποτνίτσκι, Ντίλα Γκόρι και Γκέφλε, προστέθηκε και η Λάτσι. Η «Μεγάλη Κυρία» έπαθε αυτό που φοβόταν. Ηττήθηκε με 0-1 στην Αλβανία και σε συνδυασμό με το 2-1 που νίκησε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», έμεινε εκτός του 2ου προκριματικού γύρου του δεύτερου τη τάξει θεσμού της UEFA. Έτσι, η επιστροφή της στα ευρωπαϊκά γήπεδα έπειτα από πέντε χρόνια κάθε άλλο παρά επιτυχημένη μπορεί να εκληφθεί. Ένα χαστούκι για τον σύλλογο της Αμμοχώστου και δεύτερο στη σειρά για το κυπριακό ποδόσφαιρο σε διάστημα δύο ημερών, μετά τον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ από τη Σούντουβα.

Τη ζημιά στους κυανόλευκους έκανε ο Μίρτο Ουζούνι στο 88’ με κεφαλιά, σε ένα χρονικό διάστημα που ήταν δύσκολο να αντιδράσει η κυπριακή ομάδα. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, στο 90’+1 σκόραρε ο Νόσα Ιγκιεμπόρ, αλλά ακυρώθηκε το τέρμα για φάουλ του Νίκα Κατσιαράβα στον Χοξάλαρι.

Όσο για το παιχνίδι, η τακτική του Μπέσνιγκ Μπένγκα δικαιώθηκε πέρα για πέρα. Ο προπονητής των γηπεδούχων επέλεξε στο πρώτο μέρος να… παρκάρει το αλβανικό λεωφορείο στο μισό γήπεδο της ομάδας του με πρώτιστο στόχο να διατηρήσει το μηδέν παθητικό. Όσο θα κρατούσε το μηδέν, θα ήλπιζε σε αντεπίθεση ή σε στατική φάση για να πετύχαινε η ομάδα του το γκολ, που θα έφερνε ανατροπή του σκορ στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Το Γιουρόπα Λιγκ δεν πλήρωσε καν το συμβόλαιο του Λαβόρδε

Κατά συνέπεια, το ματς ήταν μονόπλευρο και οι ποδοσφαιριστές του Ρόνι Λέβι προσπαθούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα με πολλές πάσες. Έλειπαν όμως οι επινοήσεις και η έξυπνη τελική πάσα, που θα έσπαγε τον κλοιό, για να βρεθεί κάποιος επιθετικός σε ευνοϊκή θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη υποψία φάσης σημειώθηκε στο 33’, με κατάληξη ένα ακίνδυνο σουτ του Ιγκιεμπόρ. Στο 41’ δημιουργήθηκε η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λέπτου, όταν ο Σεκού Σισέ απείλησε με σουτ, υποχρεώνοντας τον Σελμάνι σε δύσκολη απόκρουση.

Διαβάστε επίσης: Από τη Δόξα Πηγαδακίων στη «δολοφονία» της Ανόρθωσης o φορ των €20.000

Αυτή ήταν η ιστορία του πρώτου ημιχρόνου. Στο επόμενο διάστημα, όμως, άλλαξε η εικόνα. Το ματς έγινε πιο ισορροπημένο, αφού η Λάτσι δεν προκρινόταν με το 0-0 και υποχρεώθηκε να ρισκάρει περισσότερο. Έτσι, η αναμέτρηση έγινε πιο ενδιαφέρουσα και το σίγουρο ήταν ότι το σασπένς θα κρατούσε ώς το τέλος. Τελικά, σε μια αντεπίθεση σκόραραν με κεφαλιά του Ουζούνι σε καίριο σημείο και πήραν την πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ