aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Να συνεχίσει το αήττητο, τι θέλει να δει ο Στρέπελ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ

Ανόρθωση: Να συνεχίσει το αήττητο, τι θέλει να δει ο Στρέπελ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει η Ανόρθωση στη δύσκολη εκτός έδρας αποστολή απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Γιούργκεν Στρέπελ είναι αποφασισμένη να παλέψει για να πάρει αυτό που θέλει, έχοντας στη φαρέτρα το γεγονός πως εκτός έδρας είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος. Σε τρία ντέρμπι μακριά από το «σπίτι» της μετρά δύο νίκες απέναντι σε Απόλλωνα, ΑΕΛ και μία ισοπαλία με την Ομόνοια. Σίγουρα, οι απώλειες που κατέγραψε απέναντι στην Αλκή την έφεραν ένα βήμα πίσω, όμως άπαντες στην ομάδα της Αμμοχώστου δεν τα βάζουν κάτω.

Η «Κυρία» διανύει καλή σχετικά αγωνιστική περίοδο μιας και στα τελευταία εννέα παιχνίδια που έχει δώσει μετρά έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Αγνοεί δηλαδή την ήττα. Αυτό είναι κάτι που μόνο ικανοποίηση φέρνει στις τάξεις της ομάδας. Άλλαξαν πολλά τις τελευταίες βδομάδες. Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή και αυτό που θέλει ο Ολλανδός τεχνικός είναι να δει επιθετική φρεσκάδα, «καθαρό» μυαλό στις τελικές πάσες και τους παίκτες να έχουν το εύκολο γκολ. Μπορεί να μην παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες στο σημερινό 90λεπτο, οπότε θα πρέπει να υπάρχει ευστοχία στην τελική προσπάθεια για να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας.

Ο Στρέπελ προσπαθεί να αλλάξει πολλά στην ομάδα και ήδη έχει κάνει αρκετή δουλειά. «Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε καλά αποτελέσματα. Ξέρετε όμως ότι σ’ αυτές τις χώρες η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί πολύ εύκολα. Για παράδειγμα αν ηττηθείς σε δύο παιχνίδια όλα είναι διαφορετικά», ανέφερε ο Ολλανδός τεχνικός σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της πατρίδας του.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Έξι ποδοσφαιριστές στο όριο των καρτών

Κληθείς να σχολιάσει την εμπειρία του σε μία ξένη χώρα, πρόσθεσε: «Μαθαίνεις καινούργια πράγματα. Πάντα ήθελα να γνωρίσω νέες κουλτούρες. Το σπίτι μου εδώ είναι πολύ κοντά στην παραλία. Όταν ανοίγω τις πόρτες, ο ήλιος μπαίνει στο σπίτι. Αυτό είναι πολύ όμορφο. Είναι ωραία η ζωή εδώ».

Μέχρι χθες λίγα ήταν τα εισιτήρια που προπωλήθηκαν, οπότε δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για το πόσοι Ανορθωσιάτες θα είναι στο γήπεδο. Στα μετεγγραφικά, η ομάδα ψάχνεται για σημαντική και ποιοτική ενίσχυση. Η περίπτωση Ζοάο Πάουλο απομακρύνεται όσο δεν προκύπτουν εξελίξεις. Οι διεργασίες για ακραίο επιθετικό και «οκτάρι» συνεχίζονται.

Έπλεξε τον «ιστό» ο Ολλανδός κόουτς 

Ο Στρέπελ πιθανόν να προχωρήσει σε μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα, με τη χρησιμοποίηση του Πράνιτς. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάργκιτς, αριστερό μπακ ο Πράνιτς, δεξιά ο Στρούνα και κεντρικοί αμυντικοί οι Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ. Στη μεσαία γραμμή οι Ζοάο Βίκτορ, Κοφί και Ράγιος, στα «φτερά» οι Μικελτάντζε, Ντούρις και στην κορυφή ο Κατσαράβα. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Μπεσάτ αντί του Μικελτάντζε. Ο Λαβόρδε δύσκολα θα προτιμηθεί για βασικός μετά τη μεγάλη του αποχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ