aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Έξι πήραν τη φανέλα στο «σπίτι»

Ανόρθωση: Έξι πήραν τη φανέλα στο «σπίτι»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

15 ποδοσφαιριστές ως βασικούς χρησιμοποίησε στα τελευταία πέντε επίσημα και φιλικά παιχνίδια της Ανόρθωσης ο Ρόνι Λέβι. Στους δύο αγώνες με την Λάτσι Αλβανίας για τον α΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και στα τρία φιλικά προετοιμασίας που ακολούθησαν με Εθνικό, Ερμή και ΑΕΛ τέσσερις ποδοσφαιριστές δεν έχασαν ούτε λεπτό. Πρόκειται για τους Μάριο Φελγκέιρας, Έρβιν Κοφί, Γκόρντον Σίλντενφελντ και Ζοάο Βίκτορ. Άλλοι δύο παίκτες, οι Νόσα Ιγκιεμπόρ και Ράγιος, ήταν στις βασικές επιλογές του Ισραηλινού προπονητή και στις πέντε αναμετρήσεις, όμως αντικαταστάθηκαν στο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Εθνικό.

Ένα ημίχρονο υπολείπεται από το απόλυτο των 450’ ο Μπέκα Μικελτάντζε, ο οποίος έχει «καπαρώσει», μέχρι στιγμής τη θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης. Αν στην πιο πάνω εφτάδα προστεθούν οι θεωρητικά βασικοί Μίχαλ Ντουρίς (330’), Ντάνιελ Πράνιτς (225’) και Ντουγκλάο (180’), οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους δεν ήταν διαθέσιμοι σε κάποια ματς, τότε σχεδόν συμπληρώνεται το παζλ της ενδεκάδας. Με δεδομένο πως ο Ρικάρδο Λαβόρδε (45’) είναι στο ιατρικό δελτίο και επίσης χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης, ο Σεκού Σισέ (275’) αποτελεί την πρώτη επιλογή της τεχνικής ηγεσίας για το αριστερό άκρο. Ως βασική επιλογή κατατάσσεται και ο Νίκα Κατσαράβα, με τον Γεωργιανό να μετρά 243’ παρόλο που ήταν εκτός αποστολής, λόγω τιμωρίας, στο πρώτο παιχνίδι με τη Λάτσι.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Τώρα που μειώθηκαν οι απαιτήσεις…

Σημαντικό χρόνο συμμετοχής κατέγραψαν οι Νικόλας Εγγλέζου (189’) και Κωνσταντίνος Σωτηρίου (180’), με τον πρώτο να θεωρείται ως ο επικρατέστερος για να πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Σε όλο το ενενηντάλεπτο του φιλικού αγώνα με την ΑΕΛ έπαιξε ο Γκόικο Κάτσαρ, ο οποίος αποκτήθηκε σε μεταγενέστερο στάδιο και είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεται στις αρχικές επιλογές του Ρόνι Λέβι, είτε αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή σπάζοντας το δίδυμο Ιγκιεμπόρ-Βίκτορ, είτε στο κέντρο της άμυνας αν παραστεί ανάγκη. Εναλλακτική επιλογή παραμένει ο Γιώργος Οικονομίδης (135’), ενώ ολιγόλεπτες συμμετοχές κατέγραψαν οι Αρτυματάς, Κυριάκου, Χατζηπασχάλης και Παναγιώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ