aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Αποζημίωση και χρονοδιάγραμμα για Λέβι

Ανόρθωση: Αποζημίωση και χρονοδιάγραμμα για Λέβι

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Θα κρατήσει για κάποιο χρονικό διάστημα το φλερτ ανάμεσα στην Εθνική Ισραήλ και τον Ρόνι Λέβι, αλλά η Ανόρθωση δεν είναι διατεθειμένη να βιώσει ένα σίριαλ. Ο 51χρονος τεχνικός είναι το πρόσωπο των ημερών και η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να είναι αρκετά σημαντική, ίσως και καθοριστική για το μέλλον του.

Παρά το γεγονός ότι ο ισραηλινός κόουτς έχει υπογράψει συμβόλαιο ώς το 2020 με το σύλλογο της Αμμοχώστου, είναι λογικό να είναι κάτι παραπάνω από θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Από την πλευρά της, η διοίκηση της «Μεγάλης Κυρίας» δεν σκοπεύει να προβάλει υψηλά εμπόδια, χωρίς να σημαίνει ασφαλώς πως δεν θα αξιώσει αποζημίωση.

Διαβάστε επίσης: Γκάντσεφ: «Το πρόβλημα στην Ανόρθωση ήταν οι Κύπριοι παίκτες»

Το θέμα, όμως, είναι ότι για την ώρα, η ισραηλινή ομοσπονδία έθεσε προτεραιότητα την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και ακολούθως θα παρθεί απόφαση για τον εκλεκτό ομοσπονδιακό τεχνικό. Πόστο για το οποίο φιγουράρει ως φαβορί ο Λέβι. Αυτό είναι κάτι που ανησυχεί τους ιθύνοντες της Ανόρθωσης, διότι θέλουν να γνωρίζουν το αργότερο ώς το τέλος του Μαΐου αν θα χρειαστεί να κινηθούν για την αντικατάσταση της νυν τεχνικής ηγεσίας.

Διαβάστε επίσης: Δύσκολα θα μπει σε πλειστηριασμό για τον Γκιουρίς

Γίνεται κατανοητό ότι αν οι ομοσπονδιακοί παράγοντες του Ισραήλ κινηθούν εγκαίρως για το κλείσιμο του συμπατριώτη τους, το πιο πιθανό είναι ότι θα τα βρουν με τους Αμμοχωστιανούς. Αντιθέτως, σε περίπτωση καθυστέρησης και παρατραβήγματος της υπόθεσης, οι κυανόλευκοι είναι πιθανό να μην επιτρέψουν στον Λέβι να αποχωρήσει. Το δεύτερο σενάριο πάντως είναι πιο απομακρυσμένο από το πρώτο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η προετοιμασία της ομάδας δεν θα αργήσει να ξεκινήσει μιας και η «Μεγάλη Κυρία» θα μπει στα βαθιά από τις 12 Ιουλίου και τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι τότε θα πρέπει να προχωρήσει και ο μετεγγραφικός σχεδιασμός. Ο Λέβι βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Παντελή στην Ισπανία και η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι σημαντική όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις. Για τη διοίκηση του συλλόγου της Αμμοχώστου είναι ρίσκο η κατάσταση. Και αυτό γιατί αν κινηθεί για ενίσχυση και μετά από μία ή δύο εβδομάδες αποχωρήσει ο Λέβι, δεν αποκλείεται ο διάδοχός του να θέλει άλλους ποδοσφαιριστές και αυτό να στοιχίσει σε χρόνο και χρήμα στους παράγοντες των κυανολεύκων.

Πάντως, ο Ισραηλινός τεχνικός δεν έχει ενημερώσει τη διοίκηση για το θέμα της εθνικής και όσα γράφονται ή φημολογούνται. Πιθανόν να περιμένει να δεχτεί επίσημη κρούση και μετά να μπει στη διαδικασία να ενημερώσει τη διοίκηση της Ανόρθωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ