aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΆλλαξε φέτος ο Ζοάο Βίκτορ

Άλλαξε φέτος ο Ζοάο Βίκτορ

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00  ΤΗΛ. 22-744744

Βλέπεις τον Ζοάο Βίκτορ τις τελευταίες αγωνιστικές και διερωτάσαι. Είναι αυτός ο επιθετικός τύπος που τα βάζει με όλους και καμιά φορά με τον εαυτό του; Είναι ο αγριεμένος μέσος που τα προηγούμενα χρόνια περισσότερο έμοιαζε να έχει θητεύσει στη μεγάλη σχολή των Ουρουγουανών στις αλάνες του Μοντεβιδέο; Ο ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής είναι υποχρεωμένος μετά από προσευχές, σταυροκοπήματα και συστάσεις πριν τους αγώνες να ανάβει και μια λαμπάδα για να μην πάρει κίτρινη στο πρώτο μαρκάρισμα;

Δεν είναι ο ίδιος. Ο Βραζιλιάνος με θητεία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη φανέλα της Μαγιόρκα έχει αλλάξει. Η νέα έκδοσή του είναι σαφώς ελκυστικότερη και αναδεικνύει επιτέλους την καταγωγή του. Ήρεμος, με χαμόγελο, βγαίνει στις φάσεις και με διαύγεια στις ενέργειές του αποτελεί ένα από τα βασικότερα γρανάζια της ομάδας του.

Δεν περιμένεις γκολ από τον Βίκτορ. Εδώ, θα μου πείτε, πολλά δεν περιμένεις από τον συγκεκριμένο, και όμως σε εκπλήττει. Τα προηγούμενα χρόνια μάλιστα δεν ήταν οι λίγες οι περιπτώσεις που οι εκπλήξεις ήταν δυσάρεστες.

Στην τρέχουσα σεζόν ο 28χρονος μέσος φανέρωσε και άλλες πτυχές του ταλέντου του. Είναι δυνατός, έξυπνος, με καλές τοποθετήσεις και παρ’ ότι του λείπει η ταχύτητα, εντούτοις, με την ποδοσφαιρική του οξύνοια καλύπτει και αυτή την αδυναμία του. Φέτος, όχι μόνο κόβει, αλλά έχει συνταιριάξει με τον Ράγιος τον οποίο ενισχύει στην οργάνωση αλλά και στο σκοράρισμα. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο Βίκτορ είναι ο πρώτος σκόρερ της Ανόρθωσης. Τρία γκολ, έξι βαθμοί και ψηλά στην κορυφή. Οι κινήσεις του στο γήπεδο καμιά φορά μοιάζουν σαν αποστακτήρας. Οι στάλες κυλάνε αργά, αργά. Περιμένει την κατάλληλη στιγμή να κάνει την κίνησή του.

Δεν έχει γίνει Μέσι… Όπως ήταν όταν πρωτοήρθε, έτσι έμεινε. Έχει αλλάξει η διάθεσή του. Εδώ είναι η διαφορά. Ούτε έχει γίνει καλύτερος ποδοσφαιριστής ούτε υποστηρίζω πως βελτιώθηκε η τεχνική του από την ημέρα που έφτασε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Δεν μπορεί όμως, όποιος έχει δει τα παιχνίδια του φέτος, να μην παραδεχθεί πως είναι περισσότερο χαρούμενος στο γήπεδο. Η έκφραση του προσώπου του το προδίδει. Πέρσι ήταν στρεσαρισμένος και από την απόδοση της ομάδας. Χάλι μαύρο!

Φέτος είναι καλά και χαίρεται αυτό που κάνει. Δεν ξέρω αν μυρίζει πορτοκάλι πριν τους αγώνες και μειώνει το άγχος, όπως κατέδειξε μια ιαπωνική μελέτη, αλλά σίγουρα αυτή η έκδοση, η βελτιωμένη έκδοση του Ζοάο Βίκτορ, όχι μόνο αφήνει ικανοποιημένο τον προπονητή του, αλλά και τους οπαδούς της Ανόρθωσης. Ίσως και πάλι αυτό να μην τον ενδιαφέρει, ίσως το μόνο που θέλει είναι να νιώθει ο ίδιος καλά με τον εαυτό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ