aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑκούστηκε από πολύ νωρίς το απόκοσμο γέλιο του… εφιάλτη!

Ακούστηκε από πολύ νωρίς το απόκοσμο γέλιο του… εφιάλτη!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Πιστεύαμε πως μαύρες σελίδες στην ιστορία της Ανόρθωσης δεν θα γράφονταν άλλες μετά το 1-8 με το οποίο συνετρίβη από τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ τον Μάιο της σεζόν 2013-14. Τελικά, γράφτηκε άλλη μία.

Διότι ανάμεσα στους πολλούς χαρακτηρισμούς για την τραγική εικόνα που είχε η ομάδα της Αμμοχώστου απέναντι στον Απόλλωνα στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου, χωράει και ο χαρακτηρισμός της «άλλης μίας μαύρης σελίδας στην ιστορία του συλλόγου».

Δεν μιλάμε ούτε για ελαφρύ προβάδισμα για τον Απόλλωνα, αλλά ούτε και για ισχυρό ενόψει του επαναληπτικού. Μιλάμε για ένα 0-6 με το οποίο ξεφτιλίστηκε ψες στο Τσίρειο η «Κυρία» και δώρισε από πολύ νωρίς την πρόκριση. Όχι από το πρώτο κιόλας 90λεπτο, αλλά από το πρώτο 45λεπτο. Και δεν υπάρχει γιατρικό, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να πει κάποιος για να απαλύνει τον κόσμο της Ανόρθωσης μετά από αυτό…

Απάθεια, καμία αντίσταση από πλευράς των παικτών της Ανόρθωσης όσο ο Απόλλωνας έμοιαζε με θηρίο ανήμερο ώστε να πάρει θετικό αποτέλεσμα και με άμυνα-σουρωτήρι. Η φιλοδοξία των παικτών της «Κυρίας» ήταν τόση που τους έσπρωχνε σε μία προσπάθεια να πιέσουν ψηλά και αντί να απειλήσουν κατάφεραν να μεγαλώσουν την τρύπα στην οπισθοφυλακή.

Οι μεσοαμυντικοί εκεί που βοηθούσαν ώστε να κρυφτούν κάπως οι αμυντικές αδυναμίες, χθες ήταν ανύπαρκτοι. Οι Μίτροβιτς και Ολιβέιρα, ενώ προηγουμένως θεωρούνταν σπουδαίοι παίκτες, ψες έμοιαζαν με «φάντασμα» του εαυτού τους. Το ίδιο και ο Ράγιος που δέκα χρόνια να παίζει στην Ανόρθωση δεν θα αποσβέσει ποτέ το παχουλό συμβόλαιό του με μία καλή εμφάνιση κάθε τόσο. Και μακάρι να ήταν μόνο αυτοί τραγικοί…

Για πολλούς, και δικαιολογημένα, οι παίκτες της Ανόρθωσης προδόθηκαν από τις φιλοδοξίες τους. Όταν αποκλείεις την ΑΕΚ από τα προημιτελικά με συνοπτικές διαδικασίες, κερδίζεις στα πλέι οφ τον Απόλλωνα, αποσπάς ισοπαλία από τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, χάνεις στις λεπτομέρειες από ΑΕΚ, ΑΕΛ και όλα αυτά όντας βαθμολογικά αδιάφορος, τότε ναι, οι φιλοδοξίες σου φτάνουν στα σύννεφα. Κι όταν γνωρίζεις πως παλεύεις μόνο για το κύπελλο φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό απέναντι σε έναν φοβερό αντίπαλο που κουβαλάει ένα καρπούζι σε κάθε μασχάλη και παρουσιάζεις αυτή την εικόνα χωρίς καμιά αντίσταση, τότε ναι, προδίδεσαι από τις φιλοδοξίες σου, όπως προδόθηκαν κι οι Σπαρτιάτες από τον Εφιάλτη.

Διαβάζοντας τις αναφορές του Ρόνι Λέβι, επιβεβαιώνεται πως τόσο καιρό τα προβλήματα σκουπίζονταν κάτω από ένα μεγάλο χαλί. Τώρα βγήκαν στην επιφάνεια, αφού η Ανόρθωση υπέστη μία τεράστια κατραπακιά που οι οπαδοί της δεν θα έβλεπαν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους. «Μέχρι εδώ έφταναν οι ικανότητές μας. Βεβαίως είναι δική μου ευθύνη το γεγονός αυτό. Σήμερα θυμίζω ξανά τα λόγια που έλεγα και νωρίτερα στην χρονιά, ότι η Ανόρθωση είναι σε επικίνδυνη κατάσταση. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι φέτος με αυτά τα δεδομένα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να μπούμε στην εξάδα και να φτάσουμε σε αυτή τη φάση του κυπέλλου», είπε μεταξύ άλλων ο Λέβι.

Όοοοχι, με κάθε σεβασμό στον Ισραηλινό κόουτς, αλλά ακόμη και με αυτά τα χάλια, οι ικανότητες της Ανόρθωσης είναι πολύ περισσότερες. Να πάλευε έστω λίγο και να αντιστεκόταν απέναντι σε έναν πολύ καλύτερο αντίπαλο βρε αδελφέ κι ας αποκλειόταν στις λεπτομέρειες. Να στεκόταν όρθιος ο κόσμος μετά το τέλος του επαναληπτικού με τον Απόλλωνα και να χειροκροτούσε σεβόμενος πως προπονητής και παίκτες έπαιξαν αν μη τι άλλο για τη φανέλα και την ιστορία του συλλόγου.

Τώρα άντε τρέχα να δικαιολογηθείς στους οπαδούς και να επιδιώξεις να τους κάνεις να αισιοδοξούν πως στη νέα σεζόν θα βλέπουν μία Ανόρθωση η οποία θα είναι αντάξια της ιστορία της, μπας και απαλυνθεί κάπως ο πόνος τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ