aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑυτό που ξέχασε η «Κυρία»

Αυτό που ξέχασε η «Κυρία»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Ανόρθωση ψάχνει διακαώς κάποια σημαντική επιτυχία για να τονώσει το ηθικό της και να πιστέψει ότι μπορεί να εξασφαλίσει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Σήμερα έχει μπροστά της μία πρόκληση και αν την αντιμετωπίσει επιτυχώς θα κάνει μετά από καιρό σημαντικό βήμα για την επίτευξη του σκοπού της. Διότι με διπλό επί της επίδοξης πρωταθλήτριας ΑΕΚ, η διάθεσή της ασφαλώς θα αλλάξει προς το πολύ καλύτερο.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος, όχι μόνο επειδή η «Κυρία» θα αναμετρηθεί με ομάδα που έχει υψηλότερο στόχο, μα και διότι έχει ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που τη νίκησε στο ΓΣΖ. Για να ακριβολογούμε, έχει ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που δεν ηττήθηκε στο γήπεδο της Λάρνακας από τους κιτρινοπράσινους.

Συγκεκριμένα, οι κυανόλευκοι έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις τους στο άντρο των Λαρνακέων για το πρωτάθλημα: 1-2 το 2014, 0-1 και 0-2 το 2015 και 0-1 στην α’ φάση του 2016.

Αν συνυπολογιστούν και τα δύο ματς κυπέλλου που διεξήχθησαν σε αυτό το διάστημα, ο αριθμός φτάνει στο νούμερο έξι. Η πρώτη φορά ήταν το 2014 και η δεύτερη στο τρέχον έτος, που έληξαν με 1-3 και 0-3, αντιστοίχως.

Η τελευταία απόδραση της Ανόρθωσης από το ΓΣΖ κόντρα στην ΑΕΚ σημειώθηκε στις 12 Μαΐου 2013 για την 31η αγωνιστική. Ο Εβάντρο Ρονκάτο σκόραρε στο 7’ και της χάρισε τη νίκη με 1-0, σφραγίζοντας την ευρωπαϊκή παρουσία της στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ