aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ86.919 ευρώ από τέσσερις πρώην

86.919 ευρώ από τέσσερις πρώην

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Ζήτημα τιμής και γοήτρου είναι για τον κάθε σύλλογο η κλήση παικτών του στην Εθνική ομάδα. Και όχι μόνο. Η UEFA μοιράζει χρήμα στις ομάδες που εκπροσωπήθηκαν από διεθνείς τους στους αγώνες για το Γιούρο 2016. Όσο περισσότεροι ήταν, τόσο ψηλότερος θα είναι και ο αριθμός του εμβάσματος στον τραπεζικό λογαριασμό.

Διότι, όπως ενημέρωσε η ΚΟΠ, «για τον κάθε ποδοσφαιριστή που ήταν στο φύλλο αγώνος, σε αγώνα της προκριματικής φάσης (ανεξάρτητα αν αγωνίστηκε ή όχι), η ομάδα που ήταν εγγεγραμμένος εκείνη την περίοδο, δικαιούται 4.139 ευρώ για κάθε παιχνίδι. Οι ομάδες μας δικαιούνται το ίδιο ποσό και για διεθνείς τους που αγωνίστηκαν με άλλες Εθνικές ομάδες».

Εάν λοιπόν ο υπολογισμός από πλευράς ομοσπονδίας είναι ακριβής, καθώς στην εγκύκλιο της UEFA γίνεται αναφορά σε παραμέτρους που θα ληφθούν υπόψη για να τον καθορισμό του ποσού, τότε η Ανόρθωση θα αμειφθεί με 86.919 ευρώ. Ένα νούμερο που αντιστοιχεί σε 10 παρουσίες του Ανδρέα Μακρή, 6 του Κωνσταντίνου Λαΐφη, 4 του Βαλέρις Σαμπάλα και 1 του Τζέισον Δημητρίου.

Οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου κλήθηκαν από την ΚΟΠ να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και ακολούθως θα εισπράξουν τα λεφτά που τους αναλογούν. Ας θυμηθούμε τα ματς της προκριματικής φάσης του Γιούρο 2016 με την παρουσία των προαναφερθέντων παικτών στην αποστολή της Εθνικής τους, το διάστημα που ήταν εγγεγραμμένοι στο δυναμικό της «Κυρίας»:

Βοσνία – Κύπρος 1-2: Μακρής

Κύπρος – Ισραήλ 1-2: Μακρής

Ουαλία – Κύπρος 2-1: Μακρής

Κύπρος – Ανδόρα 5-0: Λαΐφης, Μακρής, Δημητρίου

Βέλγιο – Κύπρος 5-0:  Λαΐφης, Μακρής

Ανδόρα – Κύπρος 1-3: Μακρής

Κύπρος – Ουαλία 0-1: Λαΐφης, Μακρής

Κύπρος – Βέλγιο 0-1:  Λαΐφης, Μακρής

Ισραήλ – Κύπρος 1-2: Λαΐφης, Μακρής

Κύπρος – Βοσνία 2-3: Λαΐφης, Μακρής

Καζακστάν – Λετονία 0-0: Σαμπάλα

Λετονία – Ισλανδία 0-3: Σαμπάλα

Λετονία – Τουρκία 1-1: Σαμπάλα

Ολλανδία – Λετονία 6-0: Σαμπάλα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ