aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑν ο Απόλλων έχανε πέντε παίκτες...

Αν ο Απόλλων έχανε πέντε παίκτες…

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 17.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744744

«Αν ο Απόλλων έχανε τον βασικό του δεξί μπακ, τον βασικό του τερματοφύλακα, τον βασικό του σέντερ μπακ, το βασικό του 8άρι και τον βασικό του ακραίο επιθετικό, θα ήταν η ίδια ομάδα»; Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσε την Παρασκευή στην εκπομπή «Passing Game» ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος.

Με αυτή την πρόταση μας προέτρεψε να θυμηθούμε πως η ομάδα του έχασε με τραυματισμό τους Μιλάνοφ, Βάτερμαν, Ρουέδα, Βινίσιους και Εφραίμ. Αν τους είχε στη διάθεση του ο Μπρούνο Μπαλταζάρ κάλλιστα θα μπορούσε να τους ξεκινούσε όλους στον κυριακάτικο αγώνα με την ΑΕΚ. Και ας αποβάλουμε από το μυαλό μας την προηγούμενη παρουσία του Ολλανδού τερματοφύλακα μετά από σχεδόν έξι μήνες.

Διαβάστε επίσης: Πάνε για σπουδαία κίνηση… στον ΑΠΟΕΛ!

Στη θέση του Βάτερμαν, αποκτήθηκε ο Πέρεθ, ο Ενσούε αντικατέστησε τον Μιλάνοφ, ο Πολιάκοφ τον Ρουέδα, ενώ κρίθηκε αναγκαίο να αποκτηθεί άλλος ένας επιθετικός (Ντελατόρε). Ο Εφραίμ είχε αγωνιστεί και στους επτά (!) αγώνες του Ιανουαρίου, οπότε δεν υπήρχε λόγος αλλαγής πλεύσης στον σχεδιασμό. Μάλλον, για να είμαστε ορθότεροι, ο Δώνης ζήτησε αμυντικό μέσο αλλά για λόγους που όλοι θυμόμαστε δεν ήρθε ποτέ και παρέμεινε ο Βάτερμαν.

Διαβάστε επίσης: Ο Σκέμπρι ξέρει να βγάζει το φίδι από την τρύπα

Στη θεωρία ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να καλύψει τη θέση του Εφραίμ στο δεξί άκρο της επίθεσης και τον Βινίσιους στη μεσαία γραμμή. Αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αναδύθηκε είναι ότι ο σχεδιασμός δεν έγινε με βάση τις αδυναμίες, αλλά υποχρεωτικά καλύφτηκαν τα κενά από τους τραυματίες. Η αλήθεια είναι πως από τους παίκτες του Γενάρη μόνο ο Ενσούε δεν χάνει τη θέση του. Ο Ρουέδα είναι καλύτερος του Πολιάκοφ, ενώ χίλιες φορές προτιμώ τον καλό Εφραίμ παρά τον Ντελατόρε.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικά στο «GOAL» ο Ρομό για τον ΑΠΟΕΛ και το μέλλον! 

Για να απαντήσουμε και στο υποθετικό ερώτημα για την περίπτωση του Απόλλωνα, θα πρέπει να αφαιρέσουμε τους Ζοάο Πέδρο, Βάλε, Ρομπέρζ, Άλεφ, και Γιάκολις. Ασφαλώς και τα πράγματα θα ήταν ζόρικα. Ωστόσο, αξιοποιώντας το καθεστώς τερματοφύλακα, που θα είναι επιπλέον μετεγγραφή, και αν ο Γιάκολις τραυματιζόταν μετά το τέλος των μετεγγραφών (εκ τούτου κρατάμε τον Μάρκοβιτς), δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο νέοι, δεξιός μπακ, στόπερ και μέσος θα πρόσφεραν λιγότερα ή περισσότερα. Με τον Γιάκολις εκτός θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο ο Σαρδινέρο.

Διαβάστε επίσης: Ο Μάρκοβιτς γίνεται… Άλεφ

Όλα είναι υποθετικά. Και επειδή δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν θα βελτιωνόταν η απόδοση του Απόλλωνα, ούτε επίσης μπορούμε να ισχυριζόμαστε με βεβαιότητα πως η απόδοση του θα ήταν χαμηλότερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ