aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΆλωσε την Αρένα και περιμένει τον Απόλλωνα!

Άλωσε την Αρένα και περιμένει τον Απόλλωνα!

TOY ANΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε αυτό που φαινόταν δύσκολο πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ και με την προϊστορία να μην είναι με το μέρος του.

Άλωσε την Αρένα, κερδίζοντας την ομάδα της Λάρνακας με 3-1 κάνοντας σε γενικές γραμμές καλή εμφάνιση και περιμένει πλέον τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Μοράις με πέναλτι έβαλε τον ΑΠΟΕΛ μπροστά στο σκορ, ο Σαλάι στο ξεκίνημα του 2ου μέρους ανέβασε το σκορ στο 2-0, αντέδρασε η ΑΕΚ μείωσε σε 1-2 αλλά ο Ζαχίντ είχε την απάντηση χαρίζοντας ουσιαστικά το τρίποντο στην ομάδα του.

Πέναλτι… γκολ και προβάδισμα

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε αφηνιασμένο στον αγωνιστικό χώρο και αναζήτησε από ξεκίνημα το γρήγορο γκολ. Δημιούργησε κάποιες καλές προϋποθέσεις δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις του. Στο 11ο λεπτό σε σέντρα του Ζαχίντ, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Νέλσον και ο Γιώργος Νικολάου σωστά σφύριξε την εσχάτη των ποινών. Ο Νούνο Μοράις ανάλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έβαλε τον ΑΠΟΕΛ σε θέση οδηγού. Οι γαλαζοκίτρινοι έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα μέχρι το 20ο λεπτό όταν η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και θέλησε να γίνει η ίδια απειλητική. Ο ΑΠΟΕΛ όμως δεν έδωσε δικαιώματα στην ομάδα της Λάρνακας πέραν από την τεράστια ευκαιρία που είχε με τον Φλοριάν στο 32΄ να πλασάρει σωστά αλλά πρόλαβε στην γραμμή ο Βούρος που έδιωξε σε κόρνερ.

Στην συνέχεια είχε και ο ΑΠΟΕΛ τις δικές του καλές ευκαιρίες με τον Ζαχίντ και τον Ποτέ όμως δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν από ευνοϊκή θέση.

Ίδιο ξεκίνημα… απάντηση από ΑΕΚ…

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα καλύτερο το ξεκίνημα για τον ΑΠΟΕΛ αφού ο Ρόλαντ Σαλάι κατάφερε με κοντινό πλασέ να δώσει αέρα δύο τερμάτων στους γαλαζοκίτρινους στο 51ο λεπτό και αφού προηγουμένως προηγήθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Λευκωσίας.

Η ΑΕΚ δεν έδειξε να επηρεάζεται από το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ, αφού ανέβασε στροφές, πίεσε την ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ και στο 61΄ κατάφερε να μειώσει σε 1-2 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Φάσεις εκατέρωθεν και λύτρωση με Ζαχίντ…

Από το γκολ της ΑΕΚ και έπειτα ο αγώνας έγινε ακόμα πιο συναρπαστικός. Η ΑΕΚ πίεζε για την ισοφάριση, ο ΑΠΟΕΛ δημιουργούσε και έχανε τις δικές του πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ για να έρθει η λύτρωση για τους φιλοξενούμενους διά ποδός Ζαχίντ.

Ο Ντελατόρε με εξαιρετική ατομική ενέργεια, έβγαλε κάθετη πάσα στον Νσούε ο οποίος από την πλευρά του είδε τον Πακιστανό χαφ μόνο στο ύψος του πέναλτι και με άψογο πλασέ ανέβασε το σκορ στο 3-1.

Μέχρι το φινάλε δεν υπήρξε άλλη σημαντική φάση στον αγώνα, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τον ΑΠΟΕΛ νικητή για πρώτη φορά εκτός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ μετά από 5 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και να παραμένει ζωντανός στην μάχη του τίτλου.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Νέλσον, Πάνκοφ, Μόισοφ (35′ Καταλά), Τρουγιόλς, Σορία, Λαμπάν, Τομάς, Μαλόκου (58′ Τέτε), Ρουσιάς, Φλοριάν (69′ Γιάννου)

ΑΠΟΕΛ: Πέρεθ, Βούρος, Καρλάο, Πολιάκοφ, Λάγο, Μοράις (89′ Φαρίας), Σόουζα, Ζαχίντ (82′ Ντε Καμάργκο), Ενσούε, Σαλάι, Ποτέ (71′ Ντελατόρε)

Κίτρινες: Μόισοφ 34′, Τομάς 40′, Σορία 85′ Καρλάο 8′, Σαλάι 54′, Λάγο 66′

Γήπεδο: AEK Aρένα

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Α’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου

Β’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου

Τέταρτος: Κώστας Ψευδιώτης

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Παπαβαρνάβα



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ