aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑγωνία «Νο1» για τον Θρύλο

Αγωνία «Νο1» για τον Θρύλο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αγωνία στη Νιόν «Νο1» για τον ΑΠΟΕΛ. Στις 13:00 θα μπει στην κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ και θα μάθει τον πρώτο ευρωπαϊκό αντίπαλό του για το 2016-17.

Με την προσδοκία, βεβαίως, ότι δεν θα είναι και ο τελευταίος, καθώς για ακόμη μία σεζόν έθεσε στόχο του τη συμμετοχή στους ομίλους. Ο πρωταθλητής Κύπρου θα βρίσκεται στο γκρουπ των «ισχυρών» σήμερα, όπως και σε κάθε κλήρωση μέχρι και τα πλέι οφ (σε περίπτωση φυσικά που φτάσει μέχρι εκεί).

Το γεγονός αυτό του δίνει τη δυνατότητα να αποφύγει πιο δυνατούς αντιπάλους, όπως για παράδειγμα οι Σέλτικ, Σάλτζπουργκ, ΜΠΑΤΕ, Λέγκια, Κοπεγχάγη και Ερυθρός Αστέρας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν εύχονται οι γαλαζοκίτρινοι την αποφυγή κάποιων ομάδων που τοποθετήθηκαν στο γκρουπ των «αδυνάτων».

Με πρώτη στη σειρά την πρωταθλήτρια του Ισραήλ Χάποελ Μπερ Σέβα. Σε αυτή την περίπτωση, θα μιλάμε για ντέρμπι από το πρώτο ευρωπαϊκό βήμα, κάτι που κανείς στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ δεν εύχεται, ειδικά τόσο νωρίς.

Από εκεί και πέρα, είναι ένα γκρουπ ομάδων, οι οποίες θα ήταν καλύτερα να μη βρεθούν στον δρόμο του: η Ολύμπια Λουμπλιάνα και η Νόρκεπινγκ, οι οποίες εκθρόνισαν αντιστοίχως τις Μάριμπορ και Μάλμε. Επίσης, η Βάρνταρ έδειξε τα δόντια της στην περασμένη σεζόν, ενώ η Φερεντσβάρος διαθέτει πέντε διεθνείς, οι οποίοι συμμετέχουν στην αποστολή της ευχάριστης έκπληξης του Euro 2016, Ουγγαρίας.

Ανεξαρτήτως αντιπάλου, όμως, σημαντικό ρόλο αναφορικά με τις πιθανότητες πρόκρισης, θα διαδραματίσουν και δύο στοιχεία που αφορούν μόνο και μόνο τον ΑΠΟΕΛ: πόσο έτοιμος αγωνιστικά και πόσο καλά στελεχωμένος θα είναι.

Α’ προκριματικός γύρος: Οκτώ ομάδες στην κλήρωση

Οκτώ ομάδες θα μπουν σήμερα στην κληρωτίδα για τον α’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στους «ισχυρούς» θα τοποθετηθούν οι ΤΝΣ (Ουαλία), Βαλέτα (Μάλτα), Φλόρα Ταλίν (Εσθονία) και Σάντα Κολόμα (Ανδόρα), ενώ στους «αδύνατους» θα είναι οι B36 Τόρσβαν (Φαρόε), Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ), Αλασκέρτ (Αρμενία) και Τρε Πέννε (Σαν Μαρίνο). Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 28-29 Ιουνίου και οι επαναληπτικοί στις 5-6 Ιουλίου.

pinakas 1pinakas 2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ