Βγαίνει στην αντεπίθεση η ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά τις δύο ήττες από τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια, στην ΑΕΛ δεν βλέπουν σήμερα άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Σέβονται τις δυνατότητες του Ερμή και τον υπολογίζουν, όμως αν θέλουν να μπουν με αισιοδοξία και καλή ψυχολογία στα παιχνίδια της δεύτερης φάσης, καλό είναι να κερδίσουν το απόγευμα.

Οι δυο τελευταίες ήττες προβλημάτισαν, όμως δεν είναι και το τέλος του κόσμου και ούτε είναι ικανές να χαλάσουν ό,τι με κόπο έκτισαν τόσους μήνες. Η αποχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών έφερε πίσω την ΑΕΛ, η οποία προχώρησε στην απόκτηση κάποιων άλλων, που για διάφορους λόγους ακόμη δεν ανταποκρίθηκαν, τουλάχιστον στα μεγάλα παιχνίδια.

Ο στόχος της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτος και μέσα από όσα βίωσαν το τελευταίο διάστημα, είναι ικανοί στην ΑΕΛ να βγουν πιο δυνατοί, να πάρουν τους βαθμούς και να σκορπίσουν την ικανοποίηση ανάμεσα στους οπαδούς τους.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου έριξε προχθές και το σύνθημα, πως όλων η προσοχή είναι στα παιχνίδια που ακολουθούν.  Έντεκα παιχνίδια, έντεκα τελικοί. Ο ένας στόχος της εισόδου της ομάδας στην εξάδα επιτεύχθηκε, ενώ ο άλλος είναι να κερδίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Θα είναι ό,τι καλύτερο για την ΑΕΛ στη φετινή σεζόν, η οποία δίνει μάχες με αντιπάλους με μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Είναι όμως παρούσα με ξεκάθαρους στόχους και έτσι θα συνεχίσει μέχρι τέλους. Θα βλέπουν ένα-ένα τα παιχνίδια, με στόχο τους βαθμούς της νίκης.

Ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Ερμή, ο τεχνικός της ΑΕΛ δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Αϊρόσα και τον τραυματία Ζούνιορ. Θα επανέλθει ο Ρόμο κάτω από τα δοκάρια, ενώ θα γίνουν μια ή δύο αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα. Κάνοντας μια πρόβλεψη, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρόμο και στα δύο άκρα της άμυνας ο Χ. Κυριάκου, με τον Φορτούνα.

Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Μιτρέα με τον Λαφράνς. Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Νικολάου, Σοάρες και Πίτι, με τον Αρουαμπαρένα στην κορυφή και τους Μέσκα – Σάσι να κινούνται στα πλάγια. Ο τελευταίος μπορεί να ξεκινήσει ως βασικός και σε άλλη θέση, είτε στη μεσαία γραμμή, είτε ως επιθετικός κορυφής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ