aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤελική και πιο δυνατή πρόβα, πάει με φόρα!

Τελική και πιο δυνατή πρόβα, πάει με φόρα!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τελευταίο φιλικό σήμερα για την ΑΕΛ, με αντίπαλο την Ανόρθωση στο Τσίρειο (19:30) . Από την άλλη εβδομάδα, αρχίζουν τα… δύσκολα και σημαντικά με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν πραγματοποιήσει μια εξαιρετική διαδρομή στα φιλικά, έχουν προετοιμαστεί αρκετά καλά, όμως σημασία έχει να εμφανιστούν απόλυτα έτοιμοι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Απόψε στο Τσίρειο ο Ντούσαν Κέρκεζ αναμένεται πως θα μοιράσει χρόνο σε 15 με 16 ποδοσφαιριστές, ενώ θα φανερώσει σε μεγάλο βαθμό και τις προθέσεις του ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Ερμή.

Στο «στρατόπεδο» της ΑΕΛ υπάρχει ικανοποίηση για την περίοδο της προετοιμασίας, όχι για τις έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά γιατί έδειξε καλά στοιχεία, όπως οι επιλογές στον τρόπο ανάπτυξης μεσοεπιθετικά, η ομαδικότητα και το καλό κλίμα.

Οι προσδοκίες για τη νέα σεζόν αγγίζουν την έξοδο στην Ευρώπη και εκεί θα στρέψουν την προσοχή τους στην ομάδα της Λεμεσού. Σίγουρα σε απόλυτο βαθμό ετοιμότητας δεν είναι ακόμη η ομάδα, όμως, το θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα θα βοηθήσει στην αυτοπεποίθηση και τη σταθερότητα στην απόδοση.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ φρόντισε να ενισχύσει την ΑΕΛ με έτοιμους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ο Άλεξ ντα Σίλβα, αν και πάτησε τα 34 του χρόνια, δείχνει πως οι ικανότητες και η εμπειρία του μπορούν να τον κατατάξουν σε ηγετική μορφή. Το ίδιο ισχύει και για τον Μάρκο Αντάμοβιτς, που έχει πολλά να δώσει, όπως επίσης και οι επιθετικοί που αποκτήθηκαν, ο Μυτίδης, ο Μαρκόσκι και ο Πεχλιβάνης.

Είναι βέβαια και θέμα χημείας, να δέσει το σύνολο και να γίνει αποτελεσματικό γιατί τα τελευταία χρόνια, ειδικά πέρσι, είχε πολλές αδυναμίες στο σκοράρισμα. Στη νέα περίοδο υπάρχουν περισσότερες επιλογές, καθώς και ποδοσφαιριστές οι οποίοι αναμένεται να έχουν καλύτερη απόδοση από πέρσι, όπως ο Τόρες, ο Ρομάν, ο Αβραάμ, ο Σίλβα και ο Μπενίτεθ. Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία στη νέα ΑΕΛ, το ζήτημα είναι να τα αξιοποιήσει, αλλά να έχει και λίγη τύχη με το μέρος της. Δίψα πάντως υπάρχει από όλους για το κάτι παραπάνω φέτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ