aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα ζητούμενα στη Λευκωσία

Τα ζητούμενα στη Λευκωσία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά και τη σημερινή τελευταία προπόνηση, θα ξεκαθαρίσει στο μυαλό του ο Μπρούνο Μπαλταζάρ με ποιους θα παραταχθεί αύριο στο ΓΣΠ, με αντίπαλο την Ομόνοια. Ο τεχνικός της ΑΕΛ αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τις απουσίες, των Σίλβα και Ρεζέντε.  Χωρίς κλασικό μέσο με δημιουργικό ρόλο, ίσως αλλάξει τα πλάνα του και παίξει με τρεις μέσους, οι οποίοι πιο πολύ θα έχουν ανασταλτικά καθήκοντα.

Σοάρες, Φιντέλις και Νικολάου, είναι ποιο κοντά στο να ξεκινήσουν. Μπορεί όμως να ετοιμάζει και κάτι άλλο ο Πορτογάλος, αφού είναι πιθανόν να δούμε τον Σάσι ή τον Μπενίτεθ σαν τρίτο μέσο. Το βέβαιο είναι πως στην ΑΕΛ ετοιμάζονται για το παιχνίδι, γνωρίζοντας, πως απέναντί τους, θα βρουν ένα διψασμένο για βαθμούς αντίπαλο. Φυσικά, οι γαλαζοκίτρινοι, αυτό που έχουν στο μυαλό τους, είναι πώς θα παραταχθούν και πώς θα αποσπάσουν το αποτέλεσμα εκείνο, που θα ανεβάσει αγωνιστικά και βαθμολογικά.

Η ήττα από την Πάφο, στο Τσίρειο έφερε απογοήτευση, όμως υπάρχει ακόμη δρόμος και παιχνίδια, στα οποία η ΑΕΛ μπορεί να αποδείξει ότι μπορεί να κρατηθεί ψηλά για να μη χάσει την επαφή της με τους πρωτοπόρους.

Τα ζητούμενα αύριο στη Λευκωσία είναι πολλά. Κατ’ αρχάς, στη χειρότερη περίπτωση να μη χάσει, αλλά για να γίνει αυτό και για να ελπίζει στο διπλό θα πρέπει να είναι βελτιωμένη σε σχέση με αυτά που μας έδειξε στο τελευταίο της παιχνίδι. Ο Ντε Λεόνσο, είναι ένας επιθετικός που μπορεί να κάνει τη ζημιά, στο αντίπαλο τέρμα, αλά με την προϋπόθεση, να φτάνει πιο εύκολα και πιο τακτικά στα πόδια ή το κεφάλι του η μπάλα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι μέσοι και οι ακραίοι επιθετικοί να κουβαλούν την μπάλα στην επίθεση. Επιπλέον να ανεβαίνουν και οι αμυντικοί από τα άκρα.

Η ΑΕΛ προσπαθεί να πείσει για την ομαδικότητα και την αγωνιστική της πειθαρχία. Δεν έχει φθάσει εκεί που την θέλει ο προπονητής της και τα σκαμπανεβάσματα δεν την βοηθούν, να παίρνει βαθμούς, αλλά και να αφήνει υποσχέσεις. Είπαμε όμως και πιο πάνω το αυριανό παιχνίδι και μια σειρά άλλων που θα ακολουθήσουν, θα μας δώσουν να καταλάβουμε καλύτερα ποια είναι και τι μπορεί να κάνει η φετινή ΑΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ