aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤα βρήκε με τον Αρουαμπαρένα

Τα βρήκε με τον Αρουαμπαρένα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Μικέλ Αρουαμπαρένα (φωτό) θα βρεθεί σήμερα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στο βοηθητικό του Τσιρείου στην πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΛ. Ο Ισπανός φορ τα έχει βρει σε όλα με τους γαλαζοκίτρινους και θα αποκτηθεί για ν’ αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό της ομάδας της Λεμεσού στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Θεωρείται ιδανική περίπτωση και ο Πάμπος Χριστοδούλου, μετά την εμπλοκή με το θέμα του Πέδο Μπενγκί, έκρινε πως ο 33χρονος Ισπανός, πρώην ποδοσφαιριστής της Εϊμπάρ, αποτελεί πολύ καλή λύση για την κορυφή της επίθεσης. Στο ρόστερ έχουν ενταχθεί ακόμη ο Γεωργιάδης και ο Σαρκί, για να προσθέσουν περισσότερες λύσεις από τα άκρα. Έτσι, δεν είναι μακριά η αγωνιστική, στην οποία θα είναι πλήρης και πιθανότατα πιο αποτελεσματική η επιθετική γραμμή.

Γιατί κατά τα άλλα, η μεσαία, με την προσθήκη του Σόουζα και το ανέβασμα του Σαβάν, ανέβηκε αισθητά. Παραλλήλως, οι καταπληκτικές εμφανίσεις των ακραίων μπακ, Φορτούνα (αριστερά) και Κυριάκου (δεξιά), ενισχύουν την επιθετική ανάπτυξη. Γενικά, μέχρι στιγμής, η ομάδα λειτουργεί στο γήπεδο όπως θέλει ο Κύπριος τεχνικός, καθώς οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίνονται στον ρόλο τους με επιτυχία σε άμυνα και επίθεση.

Οι δύο νίκες στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα ματς έφεραν τα πρώτα χαμόγελα αισιοδοξίας στην ΑΕΛ. Μπορεί να συντηρούν όλοι χαμηλούς τόνους, που είναι απόλυτα δικαιολογημένο, από την άλλη όμως δεν περνά απαρατήρητο πως η ομάδα υπό την καθοδήγηση του Πάμπου Χριστοδούλου είναι σε πορεία βελτίωσης. Οι έξι βαθμοί σε δύο αγώνες μπορεί να μην λένε και τίποτε, μπορεί όμως και να λένε πολλά. Οι δύο εμφανίσεις, η παρουσία των ποδοσφαιριστών και η στήριξη του κόσμου στέλνουν το μήνυμα πως αργά και σταθερά όλα αλλάζουν στην ομάδα της Λεμεσού.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είναι εντελώς έτοιμοι, ενώ ετοιμάζονται άλλες μία ή δύο κινήσεις, κάτι που αυξάνει την αισιοδοξία πως έρχονται ακόμη καλύτερες μέρες. Ο Χριστοδούλου έχει ακόμη δρόμο να διανύσει, όμως ξέρει καλά τα μονοπάτια και οι ποδοσφαιριστές ακολουθούν τη φιλοσοφία του, που δεν είναι άλλη από το να κυνηγούν σε κάθε αγώνα τη νίκη. Και όπως άφησε να νοηθεί μετά τη νίκη στο Μακάρειο, θα βλέπουν ένα-ένα τα παιχνίδια και όχι πιο μακριά από το επόμενο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ