aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα

Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η προδιαγραφόμενη έξοδος του Ανδρέα Σοφοκλέους, υποχρεωτικά θα φέρει εξελίξεις στην ΑΕΛ. Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, όσοι ενδιαφέρονται για να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας, θα πρέπει να το πράξουν σύντομα, αλλά και να έχουν πολλά στο μυαλό τους. Είναι καλό «μαγαζί» ο σύλλογος της Λεμεσού, αλλά θέλει κότσια και προσωπικότητα για να πείσει τον κόσμο αυτός που θα αναλάβει. Και εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια, πως κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει ώς τώρα.

Διαβάστε επίσης: Ο Σοφοκλέους μετά από μια 10ετία είναι στην έξοδο

Κάποιες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που γίνονται, καταλήγουν ακόμη στον ίδιο παρονομαστή και φαίνεται πως δύσκολα θα βρεθεί διάδοχη κατάσταση. Παρόλα αυτά επικρατεί αισιοδοξία πως κάποια στιγμή θα φυσήξει ούριος άνεμος και ο σύλλογος θα πορευτεί με ενθουσιασμό για μια νέα αρχή. Ο ίδιος ο Σοφοκλέους, στην πρόσφατη συνάντησή του με τους οργανωμένους του ΣΥΦΑΕΛ, παραδέχθηκε πως έχει μάθει να δουλεύει με δυο ή τρεις συνεργάτες, κάτι που παρεξηγήθηκε από κάποιους, αλλά με αυτό τον τρόπο ήθελε να δουλεύει.

Και για να πούμε την αλήθεια, έχει κάνει λάθη, όμως αν πήγε κάτι λάθος, αυτό είχε να κάνει πιο πολύ με την αδυναμία της ποδοσφαιρικής ομάδας να καθαρίσει κρίσιμα παιχνίδια, τα οποία πήραν την ΑΕΛ από κάτω. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα μπορούσε να γίνει ορθότερη διαχείριση της επιτυχίας. Ακολούθησε μια σειρά γεγονότων, που είτε δεν άρεσαν στον κόσμο, είτε δεν έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΛ να κάνει το βήμα παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Σοφοκλέους: Ξεκαθαρίζει οριστικά και για την εταιρεία

Τα πιο βασικά, ήταν κατά σειρά, ο χαμένος τελικός του κυπέλλου με την Ομόνοια, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν η ευκαιρία για κατάκτηση του νταμπλ. Την επόμενη χρονιά (2013) έχασε στον τελικό από τον Απόλλωνα. Την ίδια σεζόν αποχώρησε ο Χριστοδούλου για  να αναλάβει ο Ζόρζε Κόστα. Ο κόσμος αισθάνεται πως ο τίτλος του πρωταθλητή της περιόδου 2013-14 χάθηκε μέσα από τα χέρια της δικής τους ομάδας, ενώ ακολούθησε άλλος ένας χαμένος τελικός κυπέλλου, αυτός τους 2014 με τον ΑΠΟΕΛ με τα γνωστά επεισόδια στο ΓΣΖ και τις βαριές τιμωρίες που επιβλήθηκαν στην ΑΕΛ.

Ο Σοφοκλέους είχε δηλώσει πως θα αποχωρούσε, όμως και πάλι τον ικέτευσαν μέλη και πρώην πρόεδροι να παραμείνει, αν και τα μισά παιχνίδια του α’ γύρου της επόμενης περιόδου τα έδωσε η ΑΕΛ χωρίς κόσμο, λόγω τιμωρίας. Με έσοδα μηδέν η ΑΕΛ έμεινε δύο σεζόν (2014-15 και 2015-16) εκτός εξάδας. Με το τέλος του πρωταθλήματος 2016-17 τερμάτισε στην 4η θέση εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λίγκ. Το ζητούμενο όμως, επαναλαμβάνουμε, είναι τι γίνεται τώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ