aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΨάχνει κάτι καλύτερο από τον Σικόρσκι

Ψάχνει κάτι καλύτερο από τον Σικόρσκι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μπορεί να αποκτήθηκε ο Νέστορας Μυτίδης για την κορυφή της επίθεσης και πάνω του ποντάρουν πολλά στην ΑΕΛ, όμως ο Ντούσαν Κέρκεζ δεν θα μείνει μόνο στον Κύπριο διεθνή ή στον Γιάννη Μαύρου. Ο Βόσνιος τεχνικός βρίσκεται στην πατρίδα του και από εκεί κινεί τα νήματα για την προσθήκη επιθετικού, ο οποίος θα αποτελέσει τη βασική του επιλογή.

Η απόκτηση έμπειρου και ικανού επιθετικού αποτελεί προτεραιότητα, στοχεύοντας σε παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Προτάθηκε ο Ντανιέλ Σικόρσκι, ο οποίος είχε ένα πολύ καλό δεύτερο γύρο στην Πάφος FC, όμως ο τεχνικός της ΑΕΛ ψάχνει για κάτι καλύτερο.

Οι εξελίξεις τρέχουν και ο σχεδιασμός του Ντούσαν Κέρκεζ ξεκινά και τελειώνει από τις ηγετικές φυσιογνωμίες που επιθυμεί να έχουν και οι τρεις γραμμές του. Στην άμυνα αν όλα πάνε καλά θα δεσπόζουν οι Λαφράνς – Ζούνιορ, στη μεσαία γραμμή ο Ντα Σίλβα, αλλά για να είναι αποτελεσματικοί οι γαλαζοκίτρινοι χρειάζονται ένα σέντερ φορ που να κάνει τη διαφορά.

Η ΑΕΛ, από το 2013 και μετά δεν είχε τον στράικερ που έκανε τη μεγάλη διαφορά. Και ένας λόγος που δεν κατάφερε να φθάσει σε μια μεγάλη διάκριση ήταν οι μέτριες επιλογές που είχε στη γραμμή κρούσης. Μετά τον Βουό και τον Ορλάντο Σα, η ΑΕΛ πήγε σε επιλογές που την κράτησαν πίσω. Ο Αρουαμπαρένα ήλθε σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία, ενώ πιο αποδοτικός ήταν ο Πίεχ, ο οποίος έμεινε μόνο για λίγους μήνες. Εξαιρετικοί ήταν οι Ντίκσον, Καφού.

Από εκεί και πέρα την τελευταία εφταετία, η ΑΕΛ μέτρησε πολλές μετριότητες στράικερ. Σημειώστε τους Μάσαρικ, Ράσιακ, Κάσιο, Ινταμπελάι, Καλουτζέροβιτς, Σέμα, Γκιγκίεβιτς, Ιονίτσα, Μορένο Ταγμπατζούμι, Νιάνγκ, Αγκινάλντο, Ουέλινκτον, Ντε Λεόνσο, Ντ. Τεσέιρα. Από τους πιο πάνω, κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα γιατί δεν βρήκαν τις ιδανικότερες συνθήκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ