aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ αρχοντικός μέσος και ο εντυπωσιακός Πρόσεκ

Ο αρχοντικός μέσος και ο εντυπωσιακός Πρόσεκ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Καλοί οι βαθμοί, καλή και η πρώτη θέση, αλλά στην ΑΕΛ δεν παρασύρονται. Η ικανοποίηση από τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, είναι σημαντικό επίτευγμα, όμως κρατούν χαμηλά τους τόνους, ξέροντας πως η απόσταση μέχρι το τέρμα, κρύβει πολλές παγίδες. Μέσα λοιπόν τα κεφάλια και δουλειά, τονίζουν στην ΑΕΛ, η οποία σε αυτές τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές έχει κερδίσει αρκετά οφέλη, πέραν της βαθμολογικής συγκομιδής και της πρωτιάς.

Οι γαλαζοκίτρινοι διαθέτουν σταθερή αμυντική γραμμή, στην οποία δεσπόζει η φυσιογνωμία του Λαφράνς, ενώ ξεχωρίζει και ο Νιλς Τεϊσέιρα, που αποκτήθηκε για να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Ακόμη, μετά τον τραυματισμό του Βοζίνια, ήλθε ο Πρόσεκ να πάρει τη θέση του και να καλύψει το κενό με εντυπωσιακές παρουσίες. Ο 23χρονος Πολωνός έχει όλα τα φόντα για να διαπρέψει, όπως και ο άλλος μικρός ο 20χρονος Νταβόρ Ζντραφκόσκι. Ο Σκοπιανός είναι βασικός από την αρχή του πρωταθλήματος, καταπίνει τα χιλιόμετρα, ξέρει μπάλα και μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στον αγωνιστικό χώρο.

Τις εντυπώσεις κλέβει και ο Γκαθτανιάγα. Αρχοντικός στη μεσαία γραμμή, κόβει και μοιράζει παιχνίδι. Έπειτα είναι και τα εξτρέμ. Μετά από αρκετά χρόνια, η ΑΕΛ διαθέτει δύο πολύ καλούς ακραίους επιθετικούς. Οι δύο Ισπανοί, ο Μπενίτεθ και ο Τόρες βγάζουν μάτια. Ο Άλεξ Ντα Σίλβα είναι μόνιμα στους διακριθέντες, αλλά θα πρέπει να ανέβει και ο Σίλβα, για να δίνει ανάσες στον Βραζιλιάνο.

Βέβαια είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει ο Αντάμοβιτς, ενώ στα θετικά είναι και η επιστροφή του Ζούνιορ, ο οποίος σιγά σιγά όταν βρει τον καλό εαυτό του, θα αποτελέσει μια ακόμη επιλογή για τα μετόπισθεν. Η διακοπή είναι ωφέλιμη για Ζούνιορ, Αντάμοβιτς, Φιντέλις και Βοζίνια που αντιμετώπιζαν προβλήματα και μέχρι το επόμενο ματς με την Αλκή αναμένεται πως θα υπολογίζονται από τον προπονητή τους.

Το σίγουρο, είναι πως με τη νέα επιτυχία, έχει ανέβει και άλλο η αυτοπεποίθηση. Η ΑΕΛ έχει παρουσιάσει πολλά θετικά στοιχεία από την περίοδο της προετοιμασίας και όταν ακόμη ανέβει και άλλο ο βαθμός ομοιογένειας, θα είναι σε θέση να γίνει πιο ελκυστική και πιο παραγωγική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ