aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜην της μιλάς για δεύτερη γκέλα

Μην της μιλάς για δεύτερη γκέλα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κάθε παιχνίδι έχει την ιδιαιτερότητά του και η ΑΕΛ δεν βλέπει πιο μακριά από το επόμενο, που στην προκειμένη περίπτωση, είναι αυτό με την Καρμιώτισσα τη Δευτέρα στο ΓΣΖ.

Άλλωστε, στόχος των γαλαζοκίτρινων της Λεμεσού είναι να παρουσιάζονται καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι, ώστε να διεκδικήσουν με περισσότερες πιθανότητες την επίτευξη του στόχου τους. Γι’ αυτό και η έγνοια τους είναι να κερδίζουν τον εκάστοτε αντίπαλο που θα έχουν απέναντί τους και μετά να σκέφτονται τη συνέχεια.

Η ΑΕΛ έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να πείσει τον κόσμο της και οι αλλαγές που έχουν γίνει, σύμφωνα με τους παράγοντές της, είναι θέμα χρόνου να αποδώσουν ακόμη περισσότερο. Σίγουρα, αν αυτή η καλή δουλειά συνοδεύεται και από επιτυχίες, θα γίνει ακόμη πιο βοηθητικό το κλίμα.

Η καλή ψυχολογία υπάρχει, παρά το ατυχές αποτέλεσμα με τον Εθνικό στο Τσίρειο (0-0). Εκείνο που περιμένει ο Πάμπος Χριστοδούλου είναι να παρουσιαστούν βελτιωμένοι επιθετικά οι παίκτες του, για να αποφευχθεί η δεύτερη συνεχόμενη γκέλα. Ο Κύπριος τεχνικός θα αποφασίσει μετά την αυριανή προπόνηση με ποιους θα παραταχθεί η ομάδα του στο ΓΣΖ. Ο Αρουαμπαρένα διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ ίσως χρησιμοποιηθεί ακόμη ένας ακραίος κλασικός επιθετικός -σε σχηματισμό 4-4-2.

Όσο για την αμυντική γραμμή, η τεχνική ηγεσία αισθάνεται περισσότερη σιγουριά. Άλλωστε, στα τρία παιχνίδια έχει δεχτεί μόνο ένα τέρμα (στο 3-1 επί της Δόξας), γεγονός που δείχνει πως σε αυτό τον τομέα, τουλάχιστον προς το παρόν, τα πάει καλύτερα. Βέβαια, η ΑΕΛ δεν έχει ακόμη βρεθεί απέναντι σε ισχυρή επιθετική γραμμή, όμως διαφαίνεται μια σταθερότητα από τους παίκτες που επωμίζονται τα ανασταλτικά καθήκοντα.

Πιο αξιόπιστο δείγμα γραφής, όμως, θα δουν οι φίλοι της στην 5η και στην 6η αγωνιστική. Αντιστοίχως, θα αναμετρηθεί με τον Απόλλωνα και την Ανόρθωση («Αντώνης Παπαδόπουλος»), στα πιο σοβαρά τεστ για τις δυνατότητές της μέχρι τώρα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Είπαμε, όμως, η προσοχή για την ώρα είναι επικεντρωμένη στην Καρμιώτισσα.

Προσπάθεια για επιθετική βελτίωση

Απέναντι στον Εθνικό, η δυσκολία στο σκοράρισμα ήταν ευδιάκριτη για την ΑΕΛ, πρόβλημα το οποίο προσπαθεί να λύσει ο Πάμπος Χριστοδούλου. Βέβαια, μια νέα ομάδα δεν μπορεί να τα έχει όλα τόσο νωρίς. Γιατί αν είχε και το εύκολο γκολ, τότε όλα θα ήταν μέλι-γάλα. Ακόμη όμως και με τη δυσκολία στο σκοράρισμα, παιχνίδι με παιχνίδι παρατηρείται βελτίωση στην απόδοση της ομάδας. Όταν ξεπεραστεί το πρόβλημα στο σκοράρισμα, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο αισιόδοξη. Το θετικό είναι πως δημιουργεί σε κάθε παιχνίδι πολλές ευκαιρίες και θεωρείται θέμα χρόνου από τους παράγοντες της ΑΕΛ, να παρατηρηθεί καλύτερη αποτελεσματικότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ