aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε βάρκα με την ελπίδα

Με βάρκα με την ελπίδα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για τη Βιέννη ταξιδεύει το βράδυ της Τρίτης (25/07 – 22:30) η αποστολή της ΑΕΛ, η οποία την Πέμπτη στο «Έρνστ Χάπελ» θα αντιμετωπίσει την Αούστρια, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα της δίνει ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό, στις 2 Αυγούστου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η ΑΕΛ μεταβαίνει στην αυστριακή πρωτεύουσα, χωρίς να είναι διαθέσιμος ο αρχηγός της Μάριου Νικολάου, ο οποίος υπέστη θλάση στον επαναληπτικό αγώνα με την Προκρέ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ θα στερηθεί των υπηρεσιών του έμπειρου μέσου, όμως στηρίζει πολλά στις ικανότητες και τον ενθουσιασμό του Φιντέλις, ο οποίος θα πάρει τη θέση του αρχηγού. Οι γαλαζοκίτρινοι θα αντιμετωπίσουν την Αούστρια χωρίς φόβο, αλλά και χωρίς να παρασύρονται από την ήττα της αντιπάλου τους από την Άλταχ (0-3) στην πρεμιέρα του αυστριακού πρωταθλήματος. Για όσους είδαν τον αγώνα το σκορ είναι πλασματικό και η Αούστρια είχε τις δικές της ευκαιρίες, τις οποίες δεν αξιοποίησε.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ παρακολούθησε το παιχνίδι, ενώ θα λάβει υπόψη και τις σημειώσεις του βοηθού του, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο και έχει ακόμη καλύτερη άποψη για το παιχνίδι της αντιπάλου τους. Η ΑΕΛ έχει φιλοδοξίες, όμως δεν θα έχει και την πιο εύκολη αποστολή το βράδυ της Πέμπτης, καθώς η αντίπαλός της έχει πολύ καλές μονάδες και το ζητούμενο είναι να τις περιορίσει. Αν μπορέσει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της θα είναι ένα πολύ θετικό σημάδι ενόψει επαναληπτικού, εκεί που θα «χτυπήσει» τα ρέστα της.

Θα χρειαστεί αρκετή δραστηριότητα σε όλους τους χώρους και κυρίως θα πρέπει να αποφευχθούν τα ατομικά λάθη, που θα δώσουν την ευκαιρία στην Αούστρια να τα αξιοποιήσει. Παρά το γεγονός ότι στη διάθεση του προπονητή θα είναι και ο Τεϊσέιρα, δεν θα αλλάξει η τετράδα στην άμυνα. Η τύχη, όμως, της ΑΕΛ δεν θα εξαρτηθεί μόνο από τη συμπεριφορά των αμυντικών της αλλά από τη συνολική παρουσία της ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ