aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜε νέες επιλογές για το απόλυτο

Με νέες επιλογές για το απόλυτο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν έγινε υπερομάδα η ΑΕΛ με δυο νίκες, όμως βρίσκεται στα επίπεδο εκείνο για το οποίο δούλεψε η τεχνική ηγεσία τους τελευταίους τρεις μήνες. «Προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα δούμε πού βρισκόμαστε», ανέφερε πριν από μία εβδομάδα ο Πάμπος Χριστοδούλου, θέλοντας να περάσει το μήνυμα στους παίκτες ότι ναι μεν όλα κυλούν καλά, όμως κανείς δεν πρέπει να βλέπει πιο μακριά από το επόμενο παιχνίδι.

Γι’ αυτό και στο μυαλό των γαλαζοκίτρινων είναι μόνο το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Εθνικό. Οι παίκτες βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ έχουν σημειώσει βελτίωση και όσοι ήλθαν πρόσφατα, ξέχωρα από το γεγονός ότι ο κόσμος είναι στα καλύτερά του.

Το κέρδος σε ενδεχόμενη νίκη επί του Εθνικού δεν θα είναι μόνο οι τρεις βαθμοί. Με τρίτη σερί νίκη η ΑΕΛ θα πάει με καλύτερη ψυχολογία στα παιχνίδια που ακολουθούν και οι παίκτες της θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Σε ό,τι αφορά στο πλάνο του για το μεθαυριανό παιχνίδι, ο τεχνικός της ΑΕΛ τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς έχει περισσότερες επιλογές. Είναι σε καλύτερη κατάσταση οι Αρουαμπαρένα, Γεωργιάδης και Σάρκι, οι οποίοι μπορούν να δώσουν περισσότερες λύσεις στην επίθεση.

Το αρχικό σχήμα πιθανόν να μην αλλάξει, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στη Δόξα. Εκτός κι αν επιλεχθεί νέος επιθετικός κορυφής. Να δούμε δηλαδή τον Αρουαμπαρένα αντί του Ουέλινγκτον. Ο πρώτος πάντως δεν είναι απόλυτα έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Ο Ρόμο θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο Ζούνιορ και Σιέλης. Δεξιός μπακ πιθανότατα θα είναι και πάλι ο Χάρης Κυριάκου, παρότι ο Αϊρόσα είναι απολύτως καλά αφού το σφίξιμο που ένιωθε έχει παρέλθει. Ως αριστερός μπακ αναμένεται να διατηρηθεί ο Φορτούνα, παρά την επιστροφή του Μπαμπάνκο.

Στη μεσαία γραμμή δεσπόζει η παρουσία των Σόουζα και Μπουένο, ενώ την άλλη θέση διεκδικούν οι Σαβάν, Σοάρες και Νικολάου. Δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο Σαβάν στο δεξί «φτερό», με τον Μέσκα να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο και στην κορυφή της επίθεσης να αγωνιστεί ένας εκ των Ουέλινγκτον, Αρουαμπαρένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ