aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Λεοντόκαρδη» με ποιότητα και νοοτροπία νικητή

«Λεοντόκαρδη» με ποιότητα και νοοτροπία νικητή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η φετινή ΑΕΛ είναι φτιαγμένη από πολύ καλά «υλικά». Η νίκη επί της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», τρίτη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, δείχνει τις δυνατότητες της φετινής ομάδας, αφήνοντας παραλλήλως υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας. Η επιτυχία στη Λάρνακα χαιρετίστηκε από τον κόσμο των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού. Όχι επειδή απλά έφτασε στο «διπλό» η ομάδα, αλλά πολύ περισσότερο διότι αποτύπωσε την ποιότητά της.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ παρουσίασε ένα σύνολο με συνοχή και ομαδικότητα, με καλή λειτουργία σε όλες τις γραμμές. Παρατάχθηκε με δύο προβλήματα, αυτά των Βοζίνια και Αντάμοβιτς. Ο Γκαθτανιάγα πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού και ο Πρόσεκ βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια σε επίσημο παιχνίδι μετά από οκτώ μήνες. Γι’ αυτό και η νίκη της ΑΕΛ έχει πολλές διαστάσεις. Είναι αλήθεια πως πέρασε και δύσκολες στιγμές, κυρίως μέχρι να βρει τα πατήματά του ο Πρόσεκ. Φάνηκε τυχερή η ομάδα σε ορισμένες φάσεις, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι παίκτες είχαν ποιότητα και καρδιά για να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Η λειτουργία της αμυντικής γραμμής ήταν πολύ καλή, με τον Αβραάμ να βελτιώνεται στο δεύτερο μέρος. Οι μέσοι ήταν καταπληκτικοί, με τον Ντα Σίλβα να κρατάει όπως αυτός ξέρει την μπάλα και να κατευθύνει τους συμπαίκτες του, ενώ πολύ καλό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ζντραφκόφσκι, Γκαθτανιάγα. Ο Χουράδο έκανε τη δουλειά του κερδίζοντας το πέναλτι, ενώ οι δύο ακραίοι επιθετικοί Τόρες και Μπενίτεθ «κατάπιαν» πολλά χιλιόμετρα.

Η ΑΕΛ φανέρωσε καλά στοιχεία, με πιο δυνατό της σημείο την ομαδικότητα και το αθλητικό της ανάστημα. Εάν στις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα προσθέσουμε και τις εννέα σερί στα φιλικά του καλοκαιριού, τότε εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι γαλαζοκίτρινοι έχουν και το μέταλλο του νικητή. Οι διαδοχικές επιτυχίες μπορεί να σημαίνουν πολλά, μπορεί και τίποτα αν δεν υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Το κλειδί είναι η σταθερότητα και αυτό θέλει να βάλει στο παιχνίδι της η ΑΕΛ. Επιβάλλεται να έχει διάρκεια και ουσία, χωρίς σκαμπανεβάσματα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ