aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚρατά την τύχη της στα χέρια της η ΑΕΛ

Κρατά την τύχη της στα χέρια της η ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Νίκη και μόνο νίκη είναι ο στόχος στην ΑΕΛ, στο μεθαυριανό παιχνίδι με την Ανόρθωση στο Τσίρειο. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να διατηρηθούν στην 4η θέση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών. Από τις δικές τους εμφανίσεις εξαρτάται αν θα ολοκληρώσουν τη σεζόν υλοποιώντας τον στόχο τους και να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, είδε την ομάδα του να δέχεται βαριά ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, όμως στην ΑΕΛ άφησαν πίσω τους αυτό το παιχνίδι και βλέπουν το επόμενο. Η συμμετοχή των Φορτούνα και Μέσκα παραμένει αμφίβολη και αύριο θα ξεκαθαρίσει οριστικά, με τον Πορτογάλο τεχνικό να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. Αν τελικά δεν τα καταφέρει ο Φορτούνα να δώσει το «παρών» του, ο Μιτρέα θα πάρει τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τους Λαφράνς και Α. Κυριάκου να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην ενδεκάδα εκτός του Λαφράνς θα επιστρέψει και ο Αϊρόσα. Οι δύο ποδοσφαιριστές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αμυντικής γραμμής και η ΑΕΛ θα παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο του Τσιρείου σταδίου τη Δευτέρα μ’ έναν και μοναδικό στόχο τη νίκη.

Η διοίκηση προχώρησε σε έφεση κατά την απόφασης του αθλητικού δικαστή να τιμωρήσει με επιπλέον τρεις αγωνιστικές τον Αρουαμπαρένα. Ο Ισπανός θα είναι διαθέσιμος για το ματς της Δευτέρας, ενώ η άλλη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης είναι ο Μαύρου.

Η κατάκτηση της 4ης θέσης με το τέλος της σεζόν, θα αποτελέσει δικαίωση των κόπων της ομάδας στην τρέχουσα σεζόν. Με εξαίρεση τους δύο μήνες, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, η ΑΕΛ παρουσίασε καλό ποδόσφαιρο. Προδόθηκε σε κάποια παιχνίδια από τις σημαντικές απουσίες, ωστόσο με βάση τη συνολική εικόνα τους οι γαλαζοκίτρινοι έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν στο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αν επιτευχθεί ο στόχος τους, θα είναι σε θέση να οργανωθούν καλύτερα για τη νέα σεζόν. Τα τρία παιχνίδια που έχουν απομείνει, με την Ανόρθωση στο Τσίρειο, την ΑΕΚ στη Λάρνακα και την Ομόνοια στο Τσίρειο, θα κρίνουν τη σεζόν. Αποτελεί και για τους ποδοσφαιριστές ισχυρό κίνητρο, καθώς θα είναι πολλοί αυτοί που θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά να αγωνιστούν στο Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ